Cumpararea unei case: tot ce trebuie sa verificati

Cumpararea unei case: tot ce trebuie sa verificati

Ati gasit un apartament sau o casa care sa indeplineasca toate criteriile, si sa fiti de acord cu partenerul dar si, bineinteles, care sa fie situat in zona care vi se potriveste cel mai bine? Exista mai multe puncte care trebuie verificate pentru a va asigura ca puteti cumpara aceasta proprietate si pentru a evita surprizele neplacute mai tarziu.

Sa stiti cu adevarat ce cumparati

Inainte de a cumpara un apartament cu 2 camere Nordului, este bine sa verificati registrele de cadastru. Acest document, care poate fi gasit la primarii, va permite sa cunoasteti limitele exacte ale viitoarei proprietati. Pentru o proprietate individuala, de exemplu, trebuie sa stiti daca peretii sunt privati sau comuni sau daca exista un drept de trecere. Unele proprietati mai vechi nu au acces la drumul public, asa ca proprietarii lor pot solicita sa foloseasca un pasaj pe terenul proprietarului vecin. De asemenea, verificati daca anexele, cum ar fi un garaj sau o pivnita, fac parte din lotul de vanzare si daca o veranda sau o magazie de gradina a fost construita cu autorizatie.

Verificati starea proprietatii

Inca de la prima vizita, trebuie sa fiti atenti la toate detaliile, in special la elementele structurale esentiale ale casei, care sunt elemente importante pentru buget:

  • Acoperisul si structura acoperisului: verificati calitatea grinzilor.
  • Pereti si fatade: verificati daca exista fisuri.
  • Plafoane si podele: se exfoliaza vopseaua? Exista mucegai? Este podeaua deformata?
  • Cazanul, instalatia sanitara si sistemul electric: intrebati despre starea acestora.

In calitate de cumparator, aveti drepturi. Nu ezitati sa cereti dovezi de munca, cum ar fi facturi, pentru a va asigura ca totul a fost facut in mod corespunzator. Puteti rezerva o parte din buget pentru aceste lucrari. Dar trebuie sa puteti estima valoarea reparatiilor sau a modificarilor pe care le puteti face. Nu ezitati sa efectuati un contra-audit cu un profesionist pe care il alegeti.

Aflati despre proprietate

Inainte de a investi sau de a cumpara un apartament, ar trebui sa verificati procesul-verbal al ultimei adunari generale. Acestea va vor oferi informatii partiale despre atmosfera din bloc, dar mai ales despre starea cladirii. Acesta va va spune ce lucrari au fost efectuate si ce se planifica. Orice lucrare votata in cadrul adunarii generale inainte de semnarea actului notarial de vanzare va fi pe cheltuiala vanzatorului, chiar daca lucrarea va fi efectuata atunci cand acesta nu mai este coproprietar. Cu toate acestea, este posibil sa se negocieze intre cumparator si vanzator distribuirea acestor costuri in cadrul contractului preliminar de vanzare si al actului de vanzare.

Mediul si proiectele de constructii

Mediul inconjurator adauga valoare unei proprietati. Prin urmare, este important sa va interesati de ceea ce se intampla dincolo de cei patru pereti care v-au atras. Proximitatea fata de mijloacele de transport in comun, parcuri, scoli si magazine sunt toate atuuri. Dar acestea sunt, de asemenea, locuri potential zgomotoase. Verificati regulamentul blocului pentru a vedea daca este permisa deschiderea de afaceri la poalele cladirii: acestea pot fi o sursa de deranj.

0 Shares:
You May Also Like