Mierea de Manuka, de la capatul lumii

Mierea de Manuka, de la capatul lumii

Ruda cu arborele de ceai, din care se extrage uleiul esential cu acelasi nume, manuka garanteaza o miere exceptionala cu promisiuni ademenitoare.

Mierea de Manuka este populara si din ce in ce mai cautata, deoarece are o concentratie exceptionala de nutrienti si are beneficii extraordinare. Mierea de manuka isi merita reputatia? Iata ca iti spunem totul despre aceasta miere unica.

Originea mierii de manuka : Noua Zeelanda

Din aceeasi familie cu arborele de ceai, manuka este un copac mic care creste salbatic in Noua Zeelanda in conditii climatice dure. Inflorirea sa dureaza doar 6 saptamani, ceea ce ofera albinelor foarte putin timp pentru a-si colecta polenul.

Acesta este ceea ce o face o miere de Manuka Raw Puriti, 550 MGO, UMF 15 rara si pretioasa. Mierea de Manuka are un gust cremos care este foarte populara printre gurmanzi.

Albinele colecteaza nectarul din florile sale parfumate si pregatesc o miere de portocala opaca, cu gust caramelizat si virtuti nutritive si terapeutice unice.

Subtila si rafinata, mierea de manuka ofera o alternativa gustoasa la mierea traditionala de flori. Textura si culoarea sa surprinzatoare adauga exotism.

Care sunt beneficiile mierii de manuka?

Mierea de Manuka este o miere monoflorala populara, cu o compozitie unica . Este un produs rafinat, delicios si de inalta calitate.

Mierea de Manuka este foarte cautata deoarece se spune ca are multe beneficii pentru sanatate. Intr-adevar, este o miere care a fost folosita in mod ancestral de medicina maori, este acum recunoscuta de sfera stiintifica occidentala, ca avand virtuti exceptionale.

Prin urmare, mierea de Manuka ar fi benefica pentru:

  • tulburari gastrointestinale
  • imunitate si prevenirea infectiilor respiratorii
  • sanatate orala
  • rani si vindecare
  • piele
  • somn

Nu trebuie sa uiti ca mierea in general este recunoscuta de milenii pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate. Este o comoara a naturii care a fost folosita de foarte mult timp pentru a preveni afectiuni precum: gat iritat, tulburari digestive, intretinerea pielii sau a parului, somnul, seninatate, dar si in bucatarie.

Ce este MGO?

Secretul mierii de Manuka consta mai ales in metilglioxal , o molecula redenumita Unique Manuka Factor (UMF) si care a devenit o referinta de calitate pentru determinarea proprietatilor antibacteriene ale mierii.

MGO este un ingredient numit metilglioxal. Studiile arata ca nivelul de metilglioxal reprezinta un criteriu esential si perfect masurabil. Acesta este ceea ce permite identificarea mierii de manuka ca antibacterian. MGO™ este o marca inregistrata care a fost creata pentru a garanta consumatorilor o concentratie semnificativa de metilglioxal.

Acest ingredient este o constanta in mierea de Manuka si se masoara in mg/kg. Eticheta MGO™ este o informatie suplimentara si este testata in laboratoare certificate si aprobate din Noua Zeelanda.

In plus, un studiu realizat de profesorul Thomas Henle de la Spitalul Universitar din Dresda din Germania, a evidentiat prezenta ridicata a Metilglioxalului (altfel numit MGO) in aceasta miere.

Aceasta molecula are proprietati antiinflamatorii puternice. Aceasta concentratie are ca rezultat un efect antibacterian radical. In 2008, cercetari si diverse studii paralele efectuate de laboratoare independente (Adams) au confirmat descoperirea facuta de profesorul Henle.

0 Shares:
You May Also Like