Indiscutabil, toata lumea a folosit vreodata vopsea lichida, fie pentru a picta o piesa de mobilier, camera, vehicul sau piese decorative.
Acest tip de vopsea este cel mai comercial si, prin urmare, cel mai popular de pe piata. Cu toate acestea, exista o alternativa excelenta pentru un finisaj mai bun, o rezistenta mai mare, printre alte beneficii, iar acest lucru este vopsea electrostatica sau acoperire cu pulbere. Deci, vrem sa va anuntam de ce vopseaua electrostatica este mai buna decat vopseaua lichida.
Avantajele vopselei electrostatice fata de vopseaua lichida
In primul rand, trebuie remarcat faptul ca caracteristicile fizice ale vopselei electrostatice depasesc cele care alcatuiesc vopseaua lichida conventionala. Prin urmare, va ofera mai multe avantaje care garanteaza calitatea, performanta si durabilitatea acestuia.
Aplicarea stratului de pulbere necesita instrumente si proceduri mai specializate, cu un cost de investitii mai mare. Pe de alta parte, lichidul se aplica mai usor.
Cu toate acestea, asta nu o face mai buna sau mai ieftina. Ei bine, se pare ca, atunci cand se aplica vopsea electrostatica, aceasta nu formeaza bule, bulgari sau scurgeri datorita procedurii si caracteristicilor sale. Acest lucru nu este garantat atunci cand se utilizeaza vopsea lichida.
De asemenea, costul initial mai mare al investitiei este compensat de o durata pe termen mai lung si de o intretinere minima. In timp ce suprafetele acoperite cu vopsea lichida, nu va bucurati de un finisaj atat de uniform si chiar se deterioreaza mai repede. Prin urmare, este necesar sa se investeasca bani mai des pentru a face intretinerea si, de asemenea, pentru un rezultat nu atat de favorabil cu suprafete care arata mai putin finisate. Electrostatica.ro este locul in care poti vopsi cu ajutorul profesionistilor.
Deci, acesta este doar un raspuns precis la:
De ce este vopsea electrostatica mai buna decat lichidul? Pentru ca se pastreaza mult mai mult timp, ofera un aspect mai compact, cu un finisaj deosebit de atent si fin. Care acopera pe deplin fiecare spatiu al piesei si ii ofera o calitate superioara.
Fiind, de asemenea, mai economic atat in ceea ce priveste investitiile materiale, cat si in investitiile pe termen lung, deoarece este cumpatat, deoarece pigmentii nu sunt irositi atunci cand sunt aplicati si, la randul lor, este mai durabil.
De asemenea, aplicarea vopselelor electrostatice se bucura de o mai mare siguranta, deoarece, spre deosebire de lichid, acesta nu contine solventi. Acest lucru prezinta un risc mai mic pentru cei care il aplica, datorita faptului ca nu este inflamabil sau foarte poluant. Din aceasta, putem deduce un alt dintre marile sale avantaje in ceea ce priveste vopselele lichide.
Pigmenti ecologici si foarte rezistenti!
Vopselele lichide sunt amestecate cu solventi si in procesul volatizat. Acest lucru cauzeaza deseuri si, prin urmare, are un impact negativ asupra ecosistemului natural.
Cu toate acestea, acoperirea cu pulbere are o aderenta mai mare la suprafete, astfel incat provoaca pierderi minime ale acesteia, care pot fi, de asemenea, reutilizate.
In plus, acest tip de lacuire nu are componente toxice si, deoarece nu trebuie amestecat cu solventi, nu da substante nocive pentru mediu. Prin urmare, este considerata o pictura ecologica preferata de multi.
Ce este campul electrostatic?
Electrostatica este o ramura a fizicii care studiaza sarcinile electrice in repaus ( electricitatea statica ).
Inca din timpurile clasice , se stie ca unele materiale, cum ar fi chihlimbarul , atrag particule usoare dupa frecare . Cuvantul grecesc pentru chihlimbar, ἤλεκτρον ( ḗlektron ), a fost astfel sursa cuvantului „ electricitate ”. Fenomenele electrostatice apar din fortele pe care sarcinile electrice le exercita unele asupra altora. Astfel de forte sunt descrise de legea lui Coulomb .
Chiar daca fortele induse electrostatic par a fi destul de slabe, unele forte electrostatice sunt relativ mari. Forta dintre un electron si un proton , care impreuna formeaza un atom de hidrogen , este cu aproximativ 36 de ordine de marime mai puternica decat forta gravitationala care actioneaza intre ei.
Exista multe exemple de fenomene electrostatice, de la cele atat de simple precum atragerea foliei de plastic pe mana dupa ce aceasta este scoasa dintr-un ambalaj, pana la explozia aparent spontana a silozurilor de cereale, deteriorarea componentelor electronice in timpul productiei si fotocopiator si laser . functionarea imprimantei.
Electrostatica implica acumularea de sarcina pe suprafata obiectelor din cauza contactului cu alte suprafete. Desi schimbul de sarcina are loc ori de cate ori doua suprafete intra in contact si se separa, efectele schimbului de sarcina sunt de obicei observate numai atunci cand cel putin una dintre suprafete are o rezistenta ridicata la fluxul electric, deoarece sarcinile care se transfera sunt prinse acolo pentru un timp suficient de lung pentru ca efectele lor sa fie observate.
Aceste incarcaturi raman apoi pe obiect pana cand fie se scurg la pamant, fie sunt rapid neutralizate printr-o descarcare . Fenomenul familiar al unui „soc” static este cauzat de neutralizarea sarcinii acumulate in corp din contactul cu suprafetele izolate.