De  ce folosim pompele funerare?

De  ce folosim pompele funerare?

Organizatorii de inmormantare sunt operatori care ofera servicii legate de organizarea de inmormantari. Acestea sunt companii private, dar si corporatii publice si companii sau asociatii semi-publice.

De ce le spunem „regizori funerari”?

In Roma Antica, termenul „pompa” se referea la mari procesiuni populare, care straluceau prin maretia si opulenta lor. Scopul era sa-si arate puterea si averea. Aceste evenimente sunt la originea expresiei „cu mare fast” si a termenului „pompos”.

Dintre acestea, un tip de pompa s-a remarcat in special: „pompa funebris”, adica manifestarile care au fost efectuate cand a murit o personalitate importanta. Incetul cu incetul, expresia a derivat, pentru a nu mai desemna ceremonia funerara, ci firma care se ocupa de organizarea sa.

Care sunt principalele servicii oferite de agentii pompelor funebre?

Directorii de inmormantare se ocupa de organizarea inmormantarii si ofera diverse servicii ca atare. Directorii de inmormantare primesc familiile in doliu, se ocupa de transportul funerar, de toaleta mortuara, de grija prezentarii cadavrelor, de organizarea ceremoniei (civile sau religioase), de procedurile administrative de dupa deces.

Directorii funerari ofera, de asemenea, spre vanzare diverse produse funerare (scrisori, flori, obiecte de marmura, monumente funerare, etc.). Directorii funerari au, de asemenea, oferte de contracte funerare. Activitatile directorilor funerari pot fi astfel impartite in 3 categorii:

  • Administrativ si organizatoric (organizarea ceremoniei funerare, transportul corpului, proceduri administrative etc.),
  • Medico-sanitar (ingrijire pentru imbalsamare),
  • Comercial (vanzare de produse funerare si asigurari funerare etc.);

Prin urmare, operatorii funerari ofera o gama completa de servicii pana la inmormantarea sau incinerarea decedatului.

  • Anunturile

Directorii de inmormantare se ocupa, de asemenea, la cererea rudelor, de tiparirea invitatiilor si a cardurilor de multumire.

  • Proceduri legate de achizitionarea unei concesiuni

Directorii de inmormantare pot ajuta familia in obtinerea unei subventii funerare intr-un cimitir, in cazul in care decedatul nu ar fi anticipat problema.

  • Organizarea ceremoniei funerare (civile sau religioase)

Operatorii funerari sunt, de asemenea, responsabili de organizarea ceremoniei, care poate fi religioasa sau civila. Ceremonia poate fi publica sau poate avea loc in intimitatea celui mai apropiat cerc, cu sau fara un maestru de ceremonie pus la dispozitie de agentia directorilor funerari.

  1. Servicii legate de inmormantare sau incinerare

Operatorii de inmormantare sunt responsabili pentru obtinerea autorizatiei pentru inmormantare sau incinerare. Directorii de inmormantare ofera, de asemenea, diverse servicii legate de inmormantare sau incinerare.

  1. Proceduri administrative

Dupa un deces, rudele trebuie sa efectueze un anumit numar de proceduri administrative, sa declare decesul la Primarie si sa obtina certificatul de deces, sa raporteze decesul la un anumit numar de organizatii (banca, angajatorul, asigurarea daca contractul de inmormantare, etc) Directorii de inmormantare se pot ocupa de formalitatile administrative.

Care sunt profesiile din sectorul funerar?

Exista o multitudine de profesii diferite in industria funerara, fiecare avand o sarcina specifica de indeplinit. Printre acestea, gasim:

  • Portari, soferi si gropari: adesea aceeasi persoana este responsabila pentru aceste trei functii
  • Maestri de ceremonii: ei sunt cei care asigura buna desfasurare a ceremoniei funerare, pe care o pot anima (recitand o poezie, rostind un discurs etc.)
  • Consilierul funerar: primii oameni care se intalnesc cu familiile indurerate, sunt responsabili de sprijinirea rudelor, oferindu-le diverse servicii si articole funerare.

Ce trebuie sa stii despre traditiile de la inmormantari?

Atunci cand apelezi la o firma de pompe funebre asa cum este https://www.funerare.ro/Servicii-Funerare-Sector-4 vei descoperi ca acestia stiu foarte multe despre obiceiurile funerare ale zonei in care a avut loc decesul. Priveghiul este unul dintre obiceiurile precrestine, pastrate in foarte multe zone din tara noastra. In general dureaza doua nopti si are loc pentru ca decedatul sa nu ramana singur.

De asemenea, dupa obiceiurile traditionale, cei care sunt veniti sa privegheze trebuie sa comunice, iar in unele zone pot canta la fluier, pot vorbi, pot bea sau pot sa spuna basme. In alte zone trebuie sa vorbeasca despre decedat si sa isi aminteasca de el. De asemenea, uneori cei care vin la priveghi ii roaga pe decedati sa transmita mesaje celor de dincolo. Semnificatia acestui moment este de a petrece timp cu cel care a trecut in nefiinta.

Jelirea este un alt obicei pe care il putem vedea inca din Grecia Antica, atunci cand era prezent sub forme variate la mai multe popoare. Bocetul nu este doar simpla reactie determinata de durerea plecarii dintre noi a unei persoane dragi ci vine insotita de un carcacter imbolic alaturi de cantecele de leagan si de inchiderea unui ciclu existential. De regula, cantecele sunt cantate de bocitoare specializate, care il plang pe decedat nu doar la priveghi ci si pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Pomenirea este de asemenea un obicei specific noua si la pomeni sunt urmate mai multe elemente care sa respecte traditia. Se vor darui haine, mobilier, obiecte ale decedatului si mancare.

De cele mai multe ori la pomeni vin aceleasi persoane insa aceasta nu este o regula. De cele mai multe ori pomenirea incepe solemn si se termina in note de veselie, in unele zone chiar cu dansuri.

0 Shares:
You May Also Like
Ce este Psihoterapia?
Read More

Ce este Psihoterapia?

Psihoterapia este practica desfasurata de un profesionist care vizeaza tratarea suferintei mentale. Psihoterapia este practica desfasurata de un…