Din ce este confectionat mobilierul modern?

Din ce este confectionat mobilierul modern?

In amenajarea apartamentului, unul dintre rolurile principale il joaca situatia. Frumusetea si armonia casei depind de alegerea unui pat, a unei mese, a unei comode. Inainte de a cumpara o casca in dormitor, este mai bine sa aflati din ce este facut mobilierul, din ce materiale sunt utilizate.

Deci, va fi mult mai usor sa obtineti un dulap de inalta calitate, sigur si functional, care sa dureze mult timp.

Lemn natural

Produsele din lemn natural nu isi pierd popularitatea datorita caracterului ecologic si calitatii ridicate. Este necesar sa le selectati cu atentie, luand in considerare caracteristicile matricei. Pentru fabricarea mobilierului se folosesc scuturi. Sunt solide sau lipite de lamele. Prezinta nodurilor este nedorita, deoarece acestea compromit calitatea dulapului finit. Inelele anuale merita, de asemenea, atentie; pot vorbi si despre calitatea lemnului.

Designurile exclusive sunt create din scuturi. Exista conceptele de „matrice” si „mobilier din lemn”. Acesta din urma este realizat cu scanduri de lemn si de calitate inferioara lemnului solid. O matrice este un material natural, rezistenta, frumusete, durabilitate.

Placi de fibra de lemn sau MDF

MDF este un tip de placa de lemn, care este realizata din rumegus. In rezistenta, aproape ca nu este inferior lemnului. Materialul se caracterizeaza prin calitate si rezistenta crescuta la umezeala, abur. Suprafata sa este aproape perfect neteda. Este suficient de flexibil, ceea ce va permite sa creati fatade curbate si alte detalii. Materialul este un dar de la zei pentru producatorii de mobila.

Datorita lui, sunt intruchipate cele mai indraznete idei ale proiectantilor.Pretul acestei materii prime depaseste costul PAL, deci numai fatadele sunt produse din acesta. Pentru fabricarea partilor interne ale dulapului, se utilizeaza alte placi. MDF este produs prin presare la cald cu clei natural de lignina si rasini de uree transformate in melamina. Acest lucru ofera o evaporare redusa a formaldehidei comparabila cu lemnul natural. Materialul are dezavantaje, desi are mult mai multe avantaje.

Calitati pozitive ale MDF: usor de prelucrat; rezistent la ciuperci; mai dens decat lemnul; natural, ecologic; rezistenta crescuta la umiditate; tolereaza diferentele de temperatura; pret scazut.

PAL, si fibra de lemn

PALul este obtinut prin intermediul aschilor de lemn presat la cald amestecat cu rasini de origine non-minerala. Materialul compozit este produs in diferite forme, culori, texturi. Prin urmare, este universal, potrivit pentru aproape orice stil de design. Pentru a da o textura a placilor de lemn folositi: furnir; pardoseli laminate; melamina; PVC; postformare.

Modele din metal, plastic

Metalul este un material durabil utilizat la fabricarea mobilierului. Mobilierul din metal si-a luat locul in case si birouri. Se dovedeste a fi fiabil, conceput pentru functionarea pe termen lung. Pretul acestor articole este destul de mic. Adesea metalul este combinat cu alte materiale si se produc modele pentru casa, parc si gradina.

Produse din sticla

Materialul obisnuit pentru fabricarea mobilierului a fost sticla. In interiorul modern, este conceput pentru a extinde limitele spatiului, pentru a-l face usor si luminos. Modelele de sticla fara greutate vizuala creeaza iluzia spatiului liber.

Alaturi de moda pentru oglinzi, elementele din sticla au ajuns la productia de mobilier. Si acestea nu sunt doar usile dulapului. Din sticla fac: blaturi de bare; tavane suspendate; sorturi de bucatarie; Mese de cafea; orice altceva. Intra pe https://www.topmob-design.ro/ pentru detalii.

Alte materiale rezistente pentru mobila

Murdaria si praful determina uzura materialului in timp. Aceste particule minuscule se pot ingropa intre fibrele individuale ale mobilierului dvs.

Frictiunea dintre particulele de murdarie si tesaturi are loc oricand cineva se aseaza. In cele din urma, acest lucru determina ruperea fibrelor tesaturii.

Gandeste-te la o bucata de sfoara stransa. Daca ati freca continuu o piatra ascutita inainte si inapoi pe ea, aceasta s-ar rupe.

Acelasi lucru se intampla cu materialul dvs. de fiecare data cand va asezati pe mobilier.

Microfibra sintetica este cea  mai durabila tesatura pentru mobila disponibila  pe piata de astazi.

Durabilitatea microfibrei poate fi atribuita fibrelor sale ultra-fine. Aceste fibre sunt tesute strans si creeaza un strat puternic de protectie.

Mobilierul acoperit cu tesatura din microfibre sintetice face o treaba excelenta de a rezista la murdarie, praf si majoritatea lichidelor.

Tesatura de panza are multe dintre aceleasi calitati ca microfibra. Dar sacrifica moliciunea si confortul general datorita fibrelor mai mari.

Aceasta tesatura si-a facut loc in industrie acoperind mobilierul de exterior.

Oamenii au observat ca a fost capabila sa reziste abuzurilor provocate de uragane, tornade si animale salbatice mari. Asadar, au decis ca ar putea rezista la uzura zilnica a mobilierului de interior.

Panza este o tesatura de mobilier extrem de durabila. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu prefera textura bruta si lipsa de confort pe care o ofera si aleg alte materiale. Este foarte important ca indiferent de alegerea facuta sa te orientezi de fiecare data spre materiale care se pot curata usor si care rezista foarte bine la utilizari intensive pentru ca doar asa vrei reusi sa obtii cele mai bune rezultate.

0 Shares:
You May Also Like