Ce este psihiatria si care sunt beneficiile ei?

Ce este psihiatria si care sunt beneficiile ei?

Psihiatria in clinica de zi ofera pacientilor (intr-o criza acuta) avantajul ca poate fi evitata o sedere posibila lunga, o internare completa, prin care acestia raman in relatiile lor sociale si testeaza progresul tratamentului realizat in terapie direct in mediul de acasa.

Reluarea rapida a tiparelor si comportamentelor disfunctionale (decompensare), care se observa adesea in cazul reincarcarii dupa psihoterapia la domiciliu, poate fi astfel atenuata sau chiar evitata in totalitate.

La psihiatrie Targu-Mures 2021, sunt posibile aceste lucruri, cu o programare sau cu un bilet de trimitere. In cadrul clinicii Carit San Medical, impreuna cu medicul spec. Dr. Benedek Orsolya, pacientul poate participa la o convorbire confidentiala si relaxata, prin care poate comunica problema si simptomele acestuia.

Ingrijirea  de acasa poate contribui astfel la o examinare mai intensiva, mai constructiva si mai realista a conditiilor mediului care mentine boala. Daca este necesar, rudele pot fi integrate in mod repetat in cadrul terapeutic. Daca exista probleme la locul de munca, angajatii sau superiorii pot veni la o discutie, daca se doreste.

Aceasta aduce o bucata de viata reala in procesul terapeutic si poate fi tratatamult mai bine si mai usor. Acest lucru poate fi uneori mai incomod pentru pacient decat o terapie internanta, dar duce adesea la rezultate mai bune ale terapiei si la evitarea reactiilor adesea violente atunci cand se confrunta din nou cu realitatea dupa externarea din tratamentul dat.

Clinica in sine este un domeniu terapeutic care este extins si intretinut de echipa, comunitatea terapeutilor. Pregatirea specializata (sau focalizarea) si functiile terapeutilor individuali, care sunt echivalente in activitatea lor terapeutica, se completeaza reciproc.

Pacientii nu sunt doar reactivi in acest domeniu terapeutic, ci ajuta si la modelarea acestuia. In comunitatea terapeutica joaca un rol esential nu doar schimbul de terapeuti, ci si participarea activa a pacientilor atat la organizarea vietii impreuna in clinica de zi, cat si la cooperarea terapeutica.

Responsabilitatea personala a pacientului este esentiala pentru succesul procesului de terapie, motiv pentru care se intruieste acest lucru, solicitandu-l din nou si din nou. Chiar si calatoria zilnica pana la clinica de zi este un astfel de obstacol in instruire. Pacientii care tind sa solicite ajutor public necorespunzator si isi pun propriile responsabilitati in asteptare trebuie sa fie confruntati cu realitatea.

O zona centrala a vietii care este responsabila in comun de cresterea bolilor psihosomatice, reprezinta lumea muncii. Situatiile stresante la locul de munca apar din ce in ce mai putin din cauza unor factori fizici precum zgomot si praf, dar din ce in ce mai mult din cauza sarcinilor, a factorilor sociali sau a organizarii muncii.

Acestea includ suprasolicitarea, intreruperile proceselor de gandire si de lucru, noaptea si munca in ture, presiunea timpului, ingrijorarile financiare in caz de incapacitate de munca, agresiunea de catre colegi sau comportamentul stresant al superiorilor . Procesele terapeutice din fiecare zi in clinica se leaga in asa fel incat pacientii sa se angajeze sa lucreze la problemele lor, intrucat trebuie sa faca fata consecintelor deseori dezolante ale tiparelor lor comportamentale si disfunctionale.

0 Shares:
You May Also Like