Diferite tipuri de tractoare si utilizarile acestora

Diferite tipuri de tractoare si utilizarile acestora

In ziua de azi vei gasi o mare varietate si diferite tipuri de tractoare si masini agricole. Stim cu totii ca, pe masura ce trece timpul, atat oamenii, cat si masinile pe care le folosim in fiecare zi, evolueaza.

Inca din epoca de piatra, folosind pietre pentru a ucide animale sau pentru a colecta fructe, omul a inceput sa foloseasca animale precum boii si vacile in scopuri agricole care, mai tarziu, au fost inlocuite cu utilaje dezvoltate si tipuri mai avansate de masini. Unul dintre ele este un tractor, care este practic combinatia a doua cuvinte: tractiune si motor.

Un tractor este utilizat pentru a trage sarcini grele la viteza mica si pentru a efectua sarcini, cum ar fi munca agricola. Prin urmare, astazi va aducem o compilatie a diferitelor tipuri de tractoare si a utilizarilor acestora.

Exista o serie de sarcini agricole indeplinite de orice fermier si pentru fiecare tip de sarcina se utilizeaza utilajele necesare. In mod similar, in functie de necesitatea si tipul de munca pe care o vom face, se folosesc diferite tipuri de tractoare. Sa le vedem cu totii!

  1. Tractoare compacte

Fermierii care nu pot cumpara masini diferite pentru a desfasura diverse activitati agricole, pot folosi tractoare compacte. Acestea sunt realizate pentru sarcini generale, cum ar fi arat si adaugarea altor echipamente prin tractiunea sa. Aceste tractoare au o putere mai buna, variind de la 45 CP la 140 CP.

Alte sarcini pe care le indeplineste acest tractor pot fi tragerea echipamentelor agricole, cum ar fi, viticultorii, taietorii de fan si multe altele. Aceste tractoare au de obicei motoare pe benzina sau diesel.

  1. Tractoare de cultivare

Utilizarea acestui tractor se explica prin nume propriu, este proiectat pentru a fi utilizat in fermele in care fermierii planteaza culturi pe un rand. Acest tip de tractor este de fapt o masina off-road, poate fi folosit pentru a satisface cerintele agricole, cum ar fi aratul, recoltarea, nivelarea, ruperea, forarea semintelor etc.

Aceste tractoare au multe avantaje, cum ar fi garda la sol mai mare, distanta buna intre randuri, miscarile usoare ale directiei, actiuni rapide si usor de implementat etc. In ceea ce priveste costul, aceste tractoare sunt ceva mai scumpe decat tractoarele compacte, dar au si mai multe beneficii. Iata aici geamuri tractoare pentru cazul in care ai nevoie de geamuri noi pentru tractorul tau.

  1. Tractoare de senile

Aceste masini agricole speciale sunt special concepute pentru livezi de fructe, livezi de nuci si podgorii. Designul sau este realizat in asa fel incat sa ajute fermierii sa stea confortabil si, in acelasi timp, sa aleaga fructele agatate. Prin urmare, ele au o inaltime ridicata in comparatie cu alte tipuri de tractoare. Designul acestor tractoare permite trecerea cu usurinta intre randurile de copaci.

  1. Tractoare industriale

Aceste tractoare sunt utilizate mai mult in scopuri industriale decat in cele agricole. Tractoarele industriale sunt utilizate in principal pentru a trage sarcini grele si sunt echipate cu macarale care faciliteaza ridicarea greutatii. Punctul tehnic de diferentiere a designului masinii este ca aceste tractoare au bara de tractiune in loc de legaturi in trei puncte.

Importanta parbrizului de pe tractoare si alte vehicule

Termenul de parbriz este folosit in general in toata lumea. Masinile sport sau de curse aveau uneori parbrize aero, care erau mici parbrize semicirculare sau dreptunghiulare. Acestea erau adesea montate in perechi in spatele unui parbriz plat pliabil. Ecranele aero sunt de obicei mai mici de 20 cm (8 inchi) inaltime.

Sunt cunoscute sub denumirea de ecrane aero, deoarece abat doar vantul. Configuratia aeroscreen dublu (numita adesea Brooklands) a fost populara printre masinile sport mai vechi si moderne in stil vintage.

Un parbriz fara stergator este un parbriz care foloseste un alt mecanism decat stergatoarele pentru a indeparta zapada si ploaia de pe parbriz. Conceptul de masina Acura TL are un parbriz fara stergator care utilizeaza o serie de duze cu jet in capota pentru a sufla aer sub presiune pe parbriz.

De asemenea, cativa producatori de sticla au experimentat cu acoperiri de tip nano concepute pentru a respinge contaminantii externi cu diferite grade de succes, dar pana in prezent niciunul dintre acestia nu a ajuns la aplicatii comerciale.

Certificarea unui parbriz este necesara pentru a asigura. Diferitele judete au stabilit un set diferit de reguli pe care toti producatorii de parbrize trebuie sa le respecte in temeiul legilor privind vehiculele cu motor. Unele dintre cele mai cunoscute certificari sunt US DOT, EU ECE, China CCC, South Africa SABS si Indian BIS. Aceste certificari asigura siguranta, fiabilitatea si calitatea unui produs conform cerintelor legale respective.

Potrivit Asociatiei Nationale de Reparare a Parbrizului din SUA, multe tipuri de daune cauzate de pietre pot fi reparate cu succes. Daca parbrizul poate fi reparat depinde intotdeauna de patru factori: dimensiunea, tipul, adancimea si locatia deteriorarii.

0 Shares:
You May Also Like