Spiritul Craciunului, prin varstele copiilor

Spiritul Craciunului, prin varstele copiilor

In fiecare an, in timpul sezonului din vacanta de iarna, esti inconjurat de o atmosfera speciala, feerica si oarecum magica. Aceasta atmosfera a fost descrisa frumos de Charles Dickens in celebrul sau roman „Christmas Carol”.

Se sopteste chiar ca el ar fi la originea a ceea ce se numeste spiritul Craciunului, care onoreaza valorile impartasirii si generozitatii si care insufla sentimente de bucurie si pace. Pentru ca aceasta este si magia Craciunului, o perioada de armistitiu in lume.

La o varsta frageda, Mos Craciun este reprezentantul Craciunului

Evident, pentru cei mai mici copii, spiritul Craciunului este legat in special de imaginea si magia lui Mos Craciun. Isi imagineaza cu bucurie elfii din nordul indepartat, in Laponia, facand cadouri si apoi reni magici tragand sania lui Mos Craciun care zboara pe cer pentru a distribui jucarii sub brazii tuturor copiilor lumii.

Si, in cele din urma, cadourile apar ca prin magie, in timpul noptii, la poalele bradului… Pentru ca magia sa fie completa, gasiti pe BraziCraciun.net cei mai frumosi brazi care ii pot multumi pe copiii sau nepotii tai si astfel, le oferi un moment unic in fiecare an.

 „Pentru tine, exista cu adevarat Mos Craciun?”

Dar de la o anumita varsta, copilul incepe sa se indoiasca si sa puna intrebari despre existenta acestui batran cu barba alba mare. Uneori este dificil sa stii cum sa reactionezi. In acest caz, intreaba-l ce crede despre asta si daca el crede sau nu in Mos Craciun.

Daca iti spune ca nu, atunci nu-l minti. Explica-i ca personajul lui Mos Craciun este o modalitate de a personifica valorile bunatatii si generozitatii care caracterizeaza aceasta perioada de sfarsit de an si, daca are un frate mic sau o sora mica, roaga-l sa pastreze secretul pana cand afla el insusi adevarul.

Dar faptul de a afla ca nu exista nu ar trebui sa insemne in niciun caz ca spiritul Craciunului ar trebui sa dispara odata cu el sau sa strice bucuria pe care o aduce Craciunul. Asadar, nu ezita sa gasesti alte modalitati prin care copilul tau sa experimenteze magia Craciunului.

De Craciun, transmite traditiile copiilor mai mari

In primul rand, sfarsitul anului este momentul in care zilele sunt cele mai scurte, astfel incat poti paria pe luminile si decoratiunile de Craciun pentru a crea o atmosfera confortabila. Roaga-l pe copilul tau sa participe instaland impreuna cu tine toate decoratiunile. El va putea atarna globurile de Craciun, ghirlande usoare si alte ornamente din pomul de Craciun, le va atarna afara si va decora intreaga casa cu lumanari.

Sigur ii vei vedea bucuria pe fata si va fi mandru ca a contribuit la crearea unei atmosfere calde si festive in casa sa plina de lumina.

Craciunul, indiferent de varsta, este reuniune

In cele din urma, organizeaza o cina mare in Ajunul Craciunului, invitand toata familia si prietenii sa descopere bucuria reuniunii impreuna. Amenajeaza si decoreaza masa cu copilul tau. Toate aceste mici gesturi iti vor permite sa ii arati copilului, chiar si atunci cand acesta nu mai crede in Mos Craciun, ce inseamna cu adevarat spiritul Craciunului si toate valorile asociate acestuia!

0 Shares:
You May Also Like