Incheie prima asigurare de viata

Incheie prima asigurare de viata

Astazi, trebuie sa cunoastem riscurile care exista si cum sa ne protejam impotriva lor. Iar moartea este unul dintre acele riscuri care, pe langa generarea unei lovituri emotionale semnificative pentru familie, pot duce si la un dezechilibru economic semnificativ pentru familie. Primul aspect este inevitabil, dar al doilea poate fi prevazut si acoperit prin incheierea unei asigurari de viata.

Daca sunteti un contractant pentru prima data in ceea ce priveste asigurarea de viata, este posibil sa nu stiti cu adevarat care sunt beneficiile pe care acest tip de asigurare le include cu preturile care sunt gestionate in sector, astfel incat este convenabil ca, inainte de contractare, sa studiati cu atentie toate ofertele disponibile.

De ce este necesara asigurarea de viata?

Asigurarea de viata este un instrument pe care asiguratii trebuie sa il garanteze bunastarea si siguranta celor apropiati, permitand ca, in caz de deces, sarcinile economice pe care le pot avea sau chiar sa aiba capital pentru a mentine nivelul de trai existent pana la stabilizarea situatiei familiale.

Asigurarea de viata este intotdeauna o decizie buna de a proteja alte persoane in caz de deces al asiguratului si, de asemenea, de a se proteja daca sufera un handicap absolut sau permanent.

Politele de viata fac parte din asa-numita asigurare pentru oameni. O asigurare de viata este un contract intre o societate de asigurare si asigurat, prin care acesta din urma se angajeaza, prin incasarea unei prime unice sau periodice, sa plateasca unui beneficiar prestatia prevazuta in cazul in care asiguratul decedeaza sau supravietuieste, in termenul convenit ca durata a contractului.

Acesta poate fi contractat pentru sine sau pentru o terta parte si pentru unul sau mai multi titulari de polite de asigurare. Acesta include toate riscurile care pot afecta existenta asiguratului (viata sau deces) si cine angajeaza decide cat capital doresc sa asigure.

Acest tip de asigurare a castigat popularitate datorita ajutorului pe care il ofera familiei in caz de deces sau invaliditate al asiguratului, daca venitul familiei depinde de acesta sau pentru ca este legat de un imprumut.

In multe cazuri, asigurarea de viata este o cerinta a bancilor atunci cand angajeaza un credit ipotecar sau un alt serviciu bancar, dar, fara a fi nevoie sa fie asa, avand un capital asigurat in caz de deces, ofera linistea sufleteasca pe care ne dorim cu totii sa o avem.

De la ce varsta pot lua o asigurare de viata ?

Asigurarea de risc de viata nu poate fi acordata minorilor cu varsta sub 14 ani, astfel cum se prevede in Legea privind contractele de asigurare, cu exceptia cazului in care acoperirea cu deces este egala sau mai mica decat prima platita de asigurare.

Da, acest tip de asigurare poate fi contractat cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, cu conditia ca minorul sa nu apara ca asigurat, ci ca terta parte si ca reprezentantii legali ai acesteia, fie ca parintii sau tutorii, sa isi dea consimtamantul expres.

Restrictii privind asigurarile de viata

Persoanele cu handicap, cele care sufera de boli grave, sunt, de asemenea, supusi unei serii de conditii sau restrictii pentru a putea subscrie la o asigurare de viata .

Pentru persoanele cu handicap private prin lege de puterea lor de a actiona pentru ele insele, se impun aceleasi cerinte ca si in cazul minorilor. OVB Romania asigurari de viata este locul in care poti asigurari avantajoase.

Un alt grup de persoane care au dificultati in a-si asigura viata sunt cele care sufera de o boala grava inainte de a incheia o asigurare. Companiile de asigurari solicita o declaratie de sanatate, iar in cazul in care boala solicitantilor este grava, acestea sunt de obicei respinse.

In cazul in care aceste date sunt ascunse cu rea intentie, asiguratorul poate anula polita de indata ce ia cunostinta de boala sau, in cazul in care exista o cerere acoperita de polita, poate refuza sa plateasca despagubirea convenita.

Persoanele care locuiesc mai mult de sase luni in afara tarii si au domiciliul fiscal intr-o alta tara care nu apartine Uniunii Europene (UE) au restrictii atunci cand contracteaza o politica de acest tip.

Care este cea mai buna varsta pentru a incheia o asigurare de viata?

Lucrul obisnuit este ca asigurarea este contractata intre 30 si 40 de ani, deoarece este atunci cand, in general, persoana are mai multe sarcini familiale si economice, adica sunt anii cei mai productivi pentru acest sistem de sprijin si economii, care va fi numarat pana la sfarsitul vietii.

Asteptarea prea lunga nu este o optiune buna, deoarece riscul pentru familie, care este ceea ce doriti sa protejati este acolo si nimeni nu stie ce se poate intampla sau la ce ora.

Care este varsta maxima pentru a asigura o persoana?

Fiecare asigurator poate stabili normele pe care le considera adecvate, in ceea ce priveste limitele de varsta ale contractarii si acoperirea asigurarii sale de viata, deoarece aceste limite nu sunt supuse niciunei norme sau legi.

 

 

0 Shares:
You May Also Like