Sfaturi practice pentru alegerea unei uniforme de lucru din tercot adecvată

Sfaturi practice pentru alegerea unei uniforme de lucru din tercot adecvată

Uniformele din tercot sunt cunoscute ca fiind uniformele purtate cu precădere de profesioniștii din domeniul medical, al curățeniei și chiar industria alimentară.

Materialul confortabil ce încurajează confortul și mobilitatea, promovează siguranța și eficiența angajaților, iar un design și stil potrivit, îi va face pe aceștia să se simtă bine chiar și la locul de muncă.

Alege materiale de calitate

Atunci când îți alegi uniforma de lucru, nu este obligatoriu să o selectezi pe cea mai scumpă de pe piață, dar nici pe cea mai ieftină. În momentul achiziționării produsului, dacă există posibilitatea, examinează tactil calitatea materialului. Dacă însă nu dispui de această variantă și decizi să achiziționezi online uniforma de lucru cu maneca scurta din tercot alb, spre exemplu, citește cu atenție caracteristicile produsului.

O uniformă de lucru din tercot de calitate, va fi confecționată dintr-un tercot ce conține 35% fibre de bumbac și 65% fibre de poliester. O astfel de uniformă va permite pielii să respire, va reține umezeala, este durabilă, rezistentă, dar și hipoalergenică și nici nu irită pielea, fiind potrivită chiar și pentru persoanele care suferă de diverse afecțiuni respiratorii sau alergii ale pielii.

Păstrează-ți codul vestimentar la locul de muncă

Dacă lucrezi în cadrul unui spital, cu siguranță știi că fiind medic, asistent, kinetoterapeut, brancardier sau infirmier, trebuie să ai un cod vestimentar potrivit, pentru că doar așa vei fi recunoscut în cadrul instituției și vei da dovadă de profesionalism.

În același timp, o uniformă din tercot îți va facilita mobilitatea și nu te va pune în situații dificile atunci când ai de îndeplinit anumite sarcini.

Ține cont de funcționalitatea uniformei

Pe lângă stilul elegant și un design potrivit, uniforma din tercot este extrem de funcțională. Ca și medic, asitentă, kinetoterapeut, lucrător în industria alimentară, tot timpul ai nevoie să depozitezi diverse obiecte care îți facilitează munca. Buzunarele mari aflate în partea din față a bluzei, dar și a pantalonilor, te vor ajuta să ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie, fie pixuri, creioane, telefon, stetoscop, foarfecă, pansament sau mănuși.

Alege o uniformă cu fante laterale pentru mobilitate suplimentară

O caracteristică de care să ții cont atunci când achiziționezi o nouă uniformă din tercot, este reprezentată de fanta laterală a bluzei de lucru, aceasta facilitând mobilitatea. Este foarte important să te simți confortabil și să ai mai multă libertate de mișcare.

Uniformele de lucru din tercot sunt eficiente economic

Acestea sunt confecționate pentru o utilizare îndelungată și eficientă. Fiind fabricate dintr-o țesătură de înaltă calitate, țesătură relativ ieftină, dar care poate rezista chiar și la cele mai aprofundate procese de curățare,  uniformele din tercot pot face față multor spălări, putând fi folosite ani de zile.

Asigură o protecție potrivită împotriva contaminării

O uniformă din tercot va proteja lucrătorii din domeniul medical împotriva contaminării cu diverși viruși sau bacterii, dar și atunci când intră în contact cu fluide aflate pe pielea pacienților.

În industria alimentară, uniforma din tercot nu este doar estetică. Aceasta este importantă în asigurarea siguranței produselor manipulate de către lucrători. Angajații pot contamina alimentele cu diverși agenți patogeni, însă purtarea unei uniforme, indiferent de culoare sau model, va oferi protecția necesară.

Fie că ești de sex feminin sau masculin, că lucrezi în domeniul sănătății, al industriei alimentare sau al curățeniei, o uniformă de tercot este indispensabilă, atât pentru siguranța ta, cât și a celor din jur. Alege una bleumarin, albă, verde sau roșie și-ți va oferi atitudinea pozitivă care te va ajuta să te descurci mai ușor la locul de muncă.

0 Shares:
You May Also Like