Principalele beneficii ale dansului social pentru sanatate

Principalele beneficii ale dansului social pentru sanatate

Dansul este o activitate foarte distractiva si distractiva, care nu serveste doar ca divertisment pentru cei care o practica. De asemenea, serveste pentru a va imbunatati starea fizica.

Datorita beneficiilor dansului, cei care il practica obtin o forma fizica si o elasticitate mai buna. Pe de alta parte, acestea se imbunatatesc in coordonare. In plus, va imbunatateste si starea de spirit. Toate sunt avantaje pentru cei care o practica. Nu numai ca invata o activitate noua, ci se distrag si cunosc oameni noi. Dansul are, de asemenea, multe beneficii pentru sanatate pentru cei care decid sa inceapa sa-l practice.

Desigur, efectele sale nu apar la prima schimbare, ci o fac putin cate putin si in timp. Practica regulata a dansului social, in diferitele sale stiluri, va imbunatati treptat unele aspecte ale sanatatii dansatorilor. Beneficiile dansului sunt foarte variate, dupa cum se poate vedea mai jos.

Principalele beneficii ale dansului social pentru sanatate

Dansul, practicat in mod regulat, intareste inima. Dansul creste ritmul cardiac. In plus, imbunatateste capacitatea plamanilor, deci afecteaza, de asemenea, pentru totdeauna, respiratia. Alte beneficii ale dansului sunt legate de memorie, deoarece o imbunatatesc. Dansul il poate imbunatati, deoarece ajuta la contracararea pierderii de volum care poate fi experimentata de zona creierului care guverneaza memoria.

Acest lucru este subliniat din New England Journal of Medicine, unde colecteaza rezultatele unui studiu efectuat in randul mai multor persoane in varsta care practicau dansul in mod regulat. Conform acestor concluzii, unele dintre beneficiile dansului pentru minte trec prin cresterea acuitatii mentale.

De asemenea, este bun pentru pacientii cu Alzheimer, deoarece dupa practicarea dansului in mod regulat isi pot aminti lucruri si situatii legate de muzica care suna. Mai mult decat atat, imbunatateste, de asemenea, coordonarea, precum si capacitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp.  Dance vision este locul unde poti invata sa dansezi ca un profesionist.

Dansul, fiind un exercitiu aerobic de intensitate moderata, poate contribui la scaderea in greutate, care are si beneficii suplimentare pentru sanatate. Cu cat greutatea este mai mica, cu atat este mai buna starea genunchilor si a picioarelor.

Si, de asemenea, mai multa agilitate si o circulatie imbunatatita. Se estimeaza ca o jumatate de ora de dans poate consuma minim 200 de calorii si maxim 400, in functie de tipul de dans practicat, dar si de intensitatea acestuia.

Mai putin colesterol si mai multa rezistenta

Fiind un exercitiu aerobic, dansul ajuta si la reducerea nivelului de colesterol din sange. Mai presus de toate, asa-numitul colesterol rau sau LDL. Dimpotriva, ceea ce se intampla cu colesterolul bun, care, printre altele, ajuta organismul sa scape de cel rau. Dansul creste nivelul colesterolului bun sau HDL.

Dansul ii face, de asemenea, pe cei care il practica sa castige in forta si rezistenta. In plus, miscarile sale afecteaza o intarire a anumitor oase ale piciorului. Printre acestea, femurul sau tibia si fibula. Si chiar reduce nivelul de stres, astfel incat practicarea acestuia dupa o zi intensa de munca poate fi benefica pentru nervi. De asemenea, prin urmare, pentru a facilita odihna de noapte.

Istoria dansului

Originile din antichitate: cele mai vechi inregistrari istorice care arata originile dansului sunt picturi rupestre din India, datand din aproximativ 8000 i.Hr. Picturile mormintelor egiptene descriu, de asemenea, dansul in aproximativ 3300 i.Hr. Aceste dansuri timpurii ar fi putut fi de natura religioasa si pana in epoca Greciei antice.

Oamenii incorporau dansul in sarbatorile zeului vinului Dionysos (si mai tarziu zeul roman Bacchus) si in dansurile rituale de la Jocurile Olimpice din Grecia antica. In plus, oamenii timpurii au dansat pentru distractie, seductie si distractie.

India si China: Dansul din Asia are o istorie bogata. In timp ce dansul hindus din India are o istorie bogata de spectacole care are milenii in urma, la sfarsitul anilor 1700, dansul a fost restrictionat de colonistii britanici, care considerau dansurile imorale. Odata ce India si-a castigat libertatea din Marea Britanie, tara si-a reinviat traditiile de dans clasic. Dansul chinezesc dateaza de cel putin 3.000 de ani, cu dansuri ceremoniale si dansuri populare adaptate pentru spectacol la curte. Pana in prezent, sarbatorile includ inca dansuri traditionale, cum ar fi dansul dragonului si dansul leului.

Dansuri sociale europene: dansurile sociale din cele mai multe parti ale lumii s-au dezvoltat din dansuri populare, dintre care multe erau simple si repetitive. In Europa, dansurile populare din Evul Mediu s-au transformat in dansuri de sala. Aceste dansuri s-au mutat in curtile regale incepand cu Renasterea, devenind populare pe masura ce maestrii de dans invatau clasele superioare pasii corespunzatori pentru dansurile de curte.

Pe masura ce imbracamintea femeilor permitea mai multa libertate de miscare in secolul al XIX-lea, dansul social a devenit mai animat. Valsul, in special, a facut inconjurul lumii ca o nebunie majora a dansului la mijlocul secolului al XIX-lea, iar dansurile sociale au inceput sa se concentreze pe dansul pentru doua persoane la inceputul secolului al XX-lea.

0 Shares:
You May Also Like
Ce este Psihoterapia?
Read More

Ce este Psihoterapia?

Psihoterapia este practica desfasurata de un profesionist care vizeaza tratarea suferintei mentale. Psihoterapia este practica desfasurata de un…