Remedii naturale pentru imbunatatirea herniei de disc

Remedii naturale pentru imbunatatirea herniei de disc

Explorarea coloanei vertebrale noastre – ce trebuie sa stim despre ea

Trebuie sa fim foarte constienti de modul in care este modelata coloana vertebrala. Este de fapt un set de douazeci si sase de oase, numite vertebre, care au responsabilitatea de a proteja maduva spinarii. Fara ele, nu ar fi posibil sa stati in pozitie verticala sau sa efectuati diverse miscari. Aceste miscari sunt realizate cu sprijinul discurilor care se afla intre vertebre. O Hernie de disc poate fi extrem de dureroasa.

Aceste discuri sunt alcatuite din tesuturi conjunctive foarte puternice, care sunt responsabile pentru mentinerea vertebrelor, unul langa celalalt. In plus, acestea permit miscarile de indoire si rasucire care sunt efectuate si amortizeaza forta de compresiune produsa de gravitatie.

Ar putea fi comparat cu discurile intervertebrale, cu o saltea, care se afla separand o vertebra de alta. Aceste discuri sunt compuse dintr-un strat exterior rezistent numit inel fibros si o zona centrala mai moale, numita nucleul pulpos. Nucleul pulpos are intre 70 si 90% apa, proteoglicani si colagen de tip II. Potrivit stiintei, volumul de apa continut in disc, precum si capacitatea sa de tamponare, depind de proteoglicani.

Se stie ca sunt molecule capabile sa retina o cantitate mare de apa. In plus, aceste molecule sunt produse in proportie mai mare in timpul stadiului sugarului, scazand treptat pana la varsta de treizeci de ani. De la aceasta varsta, productia de proteoglicani se stabilizeaza. Aceasta inseamna ca volumul de apa, care poate fi stocat prin discuri, va tinde sa scada pe masura ce varsta noastra cronologica creste.

Inelul fibros, pe de alta parte, este format din 15-50 de foi concentrice, care sunt atasate la placa terminala cartilaginoasa a fiecarei vertebre. Compozitia sa este in esenta colagen.

Ce simptome produce o hernie L3-L4

Sciatica L3-L4

Cand apare o hernie de disc, o radacina nervoasa poate deveni comprimata. In acest caz, lucrul obisnuit este ca radacinile L3 si L4 pot fi comprimate. Compresia acestor radacini va provoca o arsura de tip durere iradiata care este insotita de modificari senzoriale si motorii.

L4 implicarea radacinilor. Cand radacina L4 este afectata, vom avea slabiciune pentru a ridica piciorul si vom fi modificat sensibilitatea in fata interioara a tibiei si piciorului. De asemenea, va fi modificat reflexul patelar.

L3 implicarea radacinilor. Cand radacina L3 este afectata, vom avea slabiciune in cvadriceps, astfel incat ne va fi dificil sa extindem genunchiul. Zona senzoriala afectata va fi partea de mijloc a coapsei si vom fi modificat si reflexul patelar.

Lumbago. Cand avem o hernie de disc, terminatiile discului intervertebral sunt iritate, ganglionul dorsal poate fi, de asemenea, afectat, care este un centru care colecteaza senzatia dureroasa a articulatiilor fatetei si, ca o consecinta, apare durerea de spate. Un alt motiv pentru a avea dureri de spate este ca atunci cand avem o sciatica exista un spasm muscular pentru a impiedica nervul sa se comprime si mai mult cu miscarile, acest spasm muscular fiind motivul pentru dureri lombare.

Cele mai comune cauze ale durerilor de spate

Durerea de spate se dezvolta adesea fara o cauza pe care medicul dumneavoastra o poate identifica printr-un test sau un studiu imagistic. Conditiile asociate in mod obisnuit cu durerea de spate includ:

Incordare musculara sau ligamentara. Ridicarea repetata a greutatilor sau o miscare brusca incomoda pot solicita muschii spatelui si ligamentele coloanei vertebrale. Daca sunteti intr-o conditie fizica proasta, solicitarea constanta a spatelui poate provoca spasme musculare dureroase.

Discuri bombate sau rupte. Discurile actioneaza ca perne intre oasele (vertebrele) din coloana vertebrala. Materialul moale din interiorul unui disc se poate bomba sau rupe si poate apasa pe un nerv. Cu toate acestea, puteti avea un disc bombat sau rupt fara dureri de spate. Boala discului este adesea gasita intamplator atunci cand aveti radiografii ale coloanei vertebrale din alt motiv.

Artrita. Osteoartrita poate afecta partea inferioara a spatelui. In unele cazuri, artrita la nivelul coloanei vertebrale poate duce la o ingustare a spatiului din jurul maduvei spinarii, o afectiune numita stenoza spinala.

Osteoporoza. Vertebrele coloanei tale pot dezvolta fracturi dureroase daca oasele tale devin poroase si fragile.

Oricine poate dezvolta dureri de spate, chiar si copiii si adolescentii. Acesti factori va pot expune un risc mai mare de a dezvolta dureri de spate:

– Varsta. Durerea de spate este mai frecventa pe masura ce imbatranesti, incepand cu varsta de 30 sau 40 de ani.

– Lipsa de exercitiu. Muschii slabi si neutilizati din spate si abdomen pot duce la dureri de spate.

– Greutate excesiva. Greutatea corporala in exces pune un stres suplimentar pe spate.

– Boli. Unele tipuri de artrita si cancer pot contribui la durerea de spate.

– Ridicare necorespunzatoare. Folosirea spatelui in locul picioarelor poate duce la dureri de spate.

– Conditii psihologice. Persoanele predispuse la depresie si anxietate par sa aiba un risc mai mare de dureri de spate.

– Fumat. Fumatorii au rate crescute de dureri de spate. Acest lucru se poate intampla deoarece fumatul provoaca mai multa tuse, ceea ce poate duce la hernie de disc. De asemenea, fumatul poate scadea fluxul de sange catre coloana vertebrala si creste riscul de osteoporoza.

0 Shares:
You May Also Like