Schi de tură – ghid pentru începători

Schi-alpinismul sau schiul de tură oferă o lume cu totul nouă plină de aventuri şi provocări. Această activitate reprezintă schiul pe zăpadă în afara pârtiilor – aventura supremă! Deși este o activitate de care oricine se poate bucura, schiul de tură vine și cu potențiale pericole și provocări.

Iată câteva sfaturi valoroase pentru schiorii începători interesați să se apuce de schi de tură. Acesta ar putea fi punctul culminant al următoarei tale vacanțe de iarnă.

Ce este schiul de tură?

Schiul de tură combină schiul alpin cu alpinismul. Aceasta este o activitate palpitantă care implică escalada, mersul pe terenuri dificile și schiatul pe pante abrupte. Dacă vrei să duci schiul la următorul nivel, atunci schiul de tură este o modalitate interesantă de a o face.

Iată câteva sfaturi pentru oricine este interesat să încerce acest sport în următoarea vacanță de iarnă.

1. Învaţă să schiezi bine pe pârtii (pârtii de schi marcate)

Acest lucru poate părea evident, dar este primul pas esențial pentru a începe schiul de tură. Înainte de a putea traversa vârfuri muntoase acoperite de zăpadă, va trebui să fii capabil să schiezi cu încredere pe pante abrupte. Începe treptat, ia câteva lecții dacă poţi și dezvoltă-ţi abilitățile de a schia pe pârtiile înzăpezite. Încearcă să faci câteva excursii la schi pentru a-ţi spori încrederea pe pârtii. Acesta este un prim pas esențial pentru schiul de tură.

2. Învață să folosești pieile de focă

Acum că poți schia pe pârtiile înzăpezite, va trebui să înveți cum să mergi pe schiuri la deal. Asta poate fi o provocare la început, dar este un pas necesar pentru schiul de tură. Urcatul pe foci este o abilitate necesară dacă vrei să explorezi peisaje vaste. A ști să urci și să cobori pe schiuri sunt cele două elemente fundamentale ale schiului de tură.

3. Fă-ţi rost de echipamentul potrivit

Echipamentul potrivit te va ajuta să te bucuri de o plimbare mai sigură cu schiurile. Începe cu o pereche de clăpari speciali. Asigură-te că ai legăturile potrivite pentru schiul de tură. De asemenea, vei avea nevoie de schiurile potrivite pentru tipul de teren pe care vei merge. Alte componente ale echipamentului necesar includ beţe telescopice, o lanternă frontală, un kit de avalanşă și o trusă de prim ajutor.

4. Învaţă regulile de siguranță pentru avalanșă

Înainte de a pleca în backcountry, asigură-te că înțelegi procedurile de siguranță în caz de avalanșă și ce trebuie să faci în caz de urgență. Dacă chiar îţi doreşti să practici schiul de tură, atunci cel mai bine este să urmezi un curs de avalanșă. Fii conștient de riscul potențial de avalanșă și asigură-te că toţi cei din grup știu ce să facă în caz de urgență.

5. Lucrează la rezistență

Schiul de tură necesită multă rezistență. Acest sport poate implica alpinism, drumeție, schi alpin și urcarea prin zăpadă, ceea ce poate fi epuizant. Te poţi antrena oricând făcând drumeții lungi dacă nu ai acces direct la zăpadă. Altitudinea mare va avea și ea un impact.

6. Câștigă experiență de alpinism

Schiul de tură poate implica toate tipurile de teren. Aceasta include gheață, stâncă, creste expuse și fețele abrupte. Înțelegerea elementelor de bază ale alpinismului și cunoașterea echipamentului folosit te vor ajuta foarte mult.

Skiul de tură este una dintre cele mai palpitante activități pentru cei care caută aventuri. Dacă ţie şi prietenilor tăi vă plac aventura şi zăpada, este momentul perfect pentru cadouri de Craciun altfel: vouchere cadou pentru o aventură la schi de tură.

0 Shares:
You May Also Like