Protejarea laptopului sau a desktopului este esentiala pentru a prelungi durata de viata a acestuia. Exista mai multe solutii pentru a pastra componentele interne si aspectul estetic al computerului vostru.
In momentul in care laptopul vi se strica sau are si cea mai mica problema puteti apela cu incredere la Salut-it pentru reparatii si mentenanta laptop.
Cum sa protejati tastatura unui laptop
Crapaturile si spatiile dintre tastele tastaturii unui laptop o fac vulnerabila la praf, murdarie si firimituri. Protejarea tastaturii inseamna protejarea intregului computer, deoarece resturile pot patrunde in tot laptopul prin tastatura.
Urmarea catorva sfaturi si indicatii de bun simt va poate ajuta sa va mentineti tastatura laptopului impotriva defectiunilor. Iata cateva instructiuni pe care sa le urmati:
- Cumparati o husa pentru tastatura pentru laptop de la un comerciant online sau offline. Acestea variaza de la acoperiri in vrac ieftine pana la acoperiri mai scumpe turnate special pentru modelul vostru de laptop.
- Opriti computerul si inchideti capacul cand nu este utilizat.
- Pastrati laptopul intr-un loc uscat, la temperatura camerei.
- Tine alimentele si lichidele departe de laptopul tau. Scurgerile si firimiturile pot deteriora tastatura si pot scurge prin golurile dintre taste, in interiorul computerului.
- Pastreaza-ti mainile curate. Mainile murdare pot transporta bucati abrazive de praf si murdarie care zgarie cheile, facand literele sa se stearga rapid.
- Curatati usor petele cu un tampon de bumbac si o cantitate foarte mica de apa calda si sapun. Folositi suficient pentru a umezi bumbacul fara a se scurge printre taste.
- Utilizati un furtun de aspirare usor si constant pentru a colecta firimituri si praf de pe tastatura laptopului.
Cum sa va protejati laptopul
Pentru a va proteja laptopul in timp ce calatoriti, exista mai multe bagaje potrivite: geanta, husa, rucsac. Alegerea va depinde de preferintele voastre dar si de frecventa voastra de calatorie si de accesoriile pe care le luati cu voi (incarcator, mouse, notebook-uri, hard disk). Pentru a preveni ruperea si pentru a absorbi socurile, geanta este eficienta.
Ergonomic, poate fi purtat fie ca servieta, fie in mana si chiar peste umar. In functie de model, compartimentele sunt mai mult sau mai putin numeroase si mai mult sau mai putin mari. De asemenea, retineti ca unele genti sunt impermeabile.
Alegeti intotdeauna o carcasa care se potriveste cu dimensiunea si forma laptopului vostru pentru a asigura absorbtia socurilor. In plus, va puteti strecura computerul intr-o carcasa sau husa. Acestea sunt versatile, ultra compacte si usoare si pot fi depozitate cu usurinta intr-un rucsac, ghiozdan sau valiza.
Sunt perfect potrivite pentru persoanele active carora le place sa se miste usor. Ideal cand calatoriti, rucsacul va va permite sa va luati computerul, precum si toate accesoriile de care veti avea nevoie.
Exista adesea mai multe compartimente separate pentru o mai buna organizare. Datorita curelelor de umar reglabile si captusite, distributia sarcinii va fi optima pentru a evita durerile de spate.
Alegerea invertorului va depinde de utilizare si de tipul de suport ales:
- Invertoare offline: entry-level, se adapteaza la toate mediile electrice si sunt perfecte pentru jocuri clasice sau uz de birou.
- Invertoare inline (sau Line Interactive): va protejeaza instalatia IT completa, computerul, precum si perifericele: imprimanta, modem, NAS (server de stocare in retea)
Cum sa protejezi laptopul de umiditate
Contactul cu umiditatea are tot potentialul de a-ti strica laptopul, motiv pentru care noi iti recomandam sa tii cont de urmatoarele sfaturi care sa te ajute sa il mentii in siguranta.
Nu bea apa sau alte lichide langa laptop – acestea pot sa cada cu usurinta si sa ajunga in circuite, caz in care sansele ca laptopul tau sa supravietuiasca se reduc dramatic. De asemenea, gandeste-te la faptul ca laptopul tau nu ar trebui sa stea niciodata langa surse de umezeala asa cum sunt umidificatoarele de camera si alte astfel de obiecte care pot determina aburi umezi care sa intre in interior si sa produca daune.
Chiar daca laptopul nu se arde de la umiditate, este posibil sa intre in contact cu praful din interior, caz in care va produce anumiti bulgarasi pietrificati de nisip inauntru, care se vor depune pe componente si vor ramane acolo fiind greu de scos.
Umiditatea poate coroda anumite componente si atunci nu este nevoie ca laptopul sa se arda pentru a nu mai functiona in mod corect. Este suficient ca laptopul tau sa ia contact cu umiditatea pentru a descoperi cand ai cea mai mare nevoie de el ca nu functioneaza corespunzator, ca nu mai incarca sau ca anumite componente incep sa dea rateuri.
Laptopurile tinute intr-un mediu uscat au o durata mai mare de viata si de aceea iti recomandam sa acorzi atentie acestui subiect pentru a-ti mentine laptopul in stare buna mult timp. Doar asa vrei reusi sa obtii cele mai bune rezultate pe termen lung pentru investitia ta intr-un laptop de buna calitate.