Cum sa depozitati si sa curatati bradul artificial de Craciun

Cum sa depozitati si sa curatati bradul artificial de Craciun

Majoritatea oamenilor aleg sa decoreze casele de sarbatori cu brazi artificiali de Craciun, evitand astfel intretinerea si posibilii alergeni care sunt aduse cu sine de un brad natural. Din pacate, nici brazii artificiali nu sunt lipsiti de astfel de probleme, ei acumuland in timp praf fie din cauza expunerii in incapere, fie din cauza depozitarii in cutie.

Daca considerati ca bradul dvs. este lipsit de stralucire si a acumulat praf, probabil e timpul sa ii faceti o curatare. Pentru a-l curata, exista doua etape in care puteti sa o faceti.  Cauti brazi de Craciun artificiali? Intra pe link!

  1. Curatarea bradul artificial inainte de Craciun

Scoateti din cutie bradul, pozitionati-l in locul dorit si incepeti sa il ansamblati. Pe masura ce ii desfaceti si intindeti ramurile, puteti sa curatati praful. O solutie care sa va usureze curatarea ar fi plasarea sub brad a unui cearsaf care sa preia murdaria cazuta.

Folosirea unui aspirator cu perie va reduce timpul de curatare. Lucrati de sus in jos pentru a lua murdaria de pe ramuri si de pe trunchi. Inainte insa, testati daca aparatul va permite curatare in siguranta, fara a va deteriora bradul, aspirand din verdeata. Pentru o aspirare mai usoara, puteti utiliza un aspirator de mana care sa nu va incomodeze.

Urmatoarea etapa o reprezinta stergerea cu sapun si apa calda. Folosirea altor detergenti poate afecta si deteriora copacul. Pentru copacii pre-iluminati, asigurati-va inainte sa fie deconectati de la curent. Curatarea cu apa se face asemenea aspirarii, de sus in jos. Inainte de a conecta luminile, lasati copacul sa se usuce. Dupa finalizarea acestei operatii, de curatare si spalara a crengilor, curatati si amenajati spatiul dimprejurul bradului si puteti incepe sa va decorati bradul, asa cum doriti.

  1. Curatarea bradul artificial dupa Craciun

Pasii sunt similari cu cei pentru pregatirea bradului pentru Craciun, insa diferenta este data de ordinea operatilor.

Curatarea si pregatirea bradului pentru a fi depozitat incepe prin eliminarea decoratiunilor si ornamentelor. Dupa scoaterea ornamentelor, verificati ca acesta sa fie stabil pe suport si ca puteti sa curatati praful depus in perioada cat l-ati expus, fara a exista pericolul prabusirii.

In aceasta etapa, aspirarea acestuia ar trebui sa fie mult mai usoara si de durata mai mica, deoarece ati efectuat acest lucru inainte de a-l pune pe pozitie pentru Craciun. O simpla sterge cu o carpa umeda sau o aspirare usoara ar trebui sa fie suficiente.

Pentru depozitarea acestuia, asigurati-va ca dezansamblati si strangeti crengile suficient cat sa puteti folosi vechiul ambalaj. O modalitate de a-l pastra curat consta in folosirea unei foi de hartie asezata in interiorul cutiei si in care sa infasurati bradul. O alta modalitate de a-l depozita include folosirea sacilor de gunoi care vor proteja crengile de praf.

Recomandarea specialistilor consta in a evita sa depozitati bradul in spatii cu izolatie expusa sau garaje fara a avea protectie adecvata, deoarece exista riscul decolorarii si deteriorarea materialelor din care sunt fabricati. Totodata, exista comercianti care va ofera solutii de impachetare pentru bradul de Craciun  in functie de dimensiunea bradului dvs.

0 Shares:
You May Also Like