Aflati ce este un VPS si aflati cum sa il alegeti pe cel mai bun pentru site-ul dvs.

Aflati ce este un VPS si aflati cum sa il alegeti pe cel mai bun pentru site-ul dvs.

VPS este silga engleza pentru Virtual Private Server. Sunt servere virtuale in masini fizice de gazduire si care prezinta o performanta superioara celei oferite de serviciile traditionale de gazduire. Acestea ofera performante bune la un pret mai accesibil decat serverele dedicate.

Alege configuratia necesara proiectului tau  si gaseste cele mai interesante servicii pentru tine.

Ai un site web? Sunteti in curs de planificare pentru a crea unul? Fara indoiala, acest canal joaca un rol esential pentru succesul unei companii.

La urma urmei, pentru a atrage lead-uri si a genera vanzari, este important sa ai o strategie de Marketing Digital care sa permita afacerii tale sa creasca in timp.

Se intampla ca, in cursul acestei cresteri, este important sa aveti grija ca site-ul sau blogul sa aiba intotdeauna o buna functionare. Unul dintre factorii responsabili pentru asta este serverul unde va fi gazduit.

Tipul de gazduire pe care il alegeti va afecta in mod direct performanta blogului sau a site-ului dvs., motiv pentru care este atat de important sa stiti cum sa luati o decizie buna.

Una dintre optiuni este gazduirea VPS, dar inainte de a o alege, trebuie sa stiti cateva dintre caracteristicile pe care le ofera. In acest articol vom rezolva aceasta problema.

In continuare va vom prezenta:

  • Ce este un VPS?
  • Care este scopul unui VPS?
  • Cum functioneaza un VPS?

Doriti sa stiti cum sa alegeti tipul ideal de gazduire pentru blogul sau site-ul dvs.? Da, continuati sa cititi!

Ce este gazduirea VPS?

VPS este urmarea Virtual Private Server, sau server virtual privat. Pentru a intelege mai bine ce este, este important sa analizam ce inseamna fiecare dintre acesti termeni.

Serverul se refera la un computer utilizat pentru a stoca, de exemplu, date, fisiere si aplicatii care pot fi accesate de la distanta.

Putem observa una dintre modalitatile de realizare a acestui model in cadrul companiilor, unde astfel de masini permit diferitelor computere sa partajeze date si sa acceseze aplicatii intr-un mod practic.

Serverele joaca, de asemenea, un rol esential in accesarea paginilor de Internet, stocarea site-urilor si punerea lor la dispozitie atunci cand cineva doreste sa le acceseze.

Adica, performanta site-ului depinde foarte mult de buna functionare a masinii in care este gazduit.

Vorbim despre un server care are, de asemenea, caracteristica de a fi privat. Aceasta indica o restrictie, astfel incat o persoana care are permisiunea sa o poata accesa.

Si de ce este un server virtual? Termenul indica serverele care sunt virtualizate prin intermediul software-ului si pot exista mai multe in aceeasi masina fizica.

In acest fel, VPS se refera la un server virtual gazduit pe o masina fizica, care va permite sa gazduiti exclusiv un site web sau alta aplicatie.

Care este scopul unei gazduirii VPS?

Gazduirea conventionala stocheaza site-ul sau blogul pe un formular partajat. Adica, in acest caz, aceeasi masina gazduieste diverse site-uri web ale multor alte persoane si companii.

La cealalta extrema sunt servere dedicate, care sunt sinonime cu exclusivitatea. Vorbim despre un computer cu o putere de procesare excelenta doar pentru site-ul dvs., care reprezinta un serviciu cu adevarat premium.

Din aceste definitii, este posibil sa se ajunga la cateva concluzii:

  • gazduirea conventionala este mai ieftina, dar ofera performante inferioare;
  • un server dedicat este mai scump, dar ofera performante excelente.

Deci, nu ar fi ideal sa aveti un serviciu cu calitate si pret accesibil? Acest serviciu exista si este cunoscut sub numele de VPS. Acesta este ceva similar cu un server dedicat, dar virtualizat pe o masina fizica.

Cand optati pentru VPS, site-ul este gazduit pe un computer langa alte site-uri, dar acestea nu sunt la fel de multe ca in gazduirea traditionala.

Acest lucru inseamna ca resursele hardware ale masinii sunt partajate cu mai putine site-uri, astfel incat VPS este o optiune excelenta care ofera performante mai bune pentru un pret mai accesibil decat serverul dedicat.

Cum functioneaza o gazduire VPS?

Poate ati auzit deja de masini virtuale. Daca aveti Windows instalat pe computer, trebuie sa stiti ca este posibil sa experimentati un alt sistem de operare, cum ar fi celebrul Ubuntu Linux, fara a fi nevoie sa eliminati sistemul Microsoft.

In mod similar, cei care au Instalat Ubuntu pot incerca alte atributii Linux sau chiar Windows, intr-un mod practic.

Este suficient sa recurgeti la instalarea masinilor virtuale, care se face, de exemplu, cu ajutorul VirtualBox.

Acest software va permite sa instalati un sistem de operare in cadrul altuia. Este posibil sa se aloce resurse hardware, cum ar fi procesor, RAM si stocare, pentru sistemul invitat.

Acest lucru, la randul sau, se intampla sa aiba un mediu virtual complet care simuleaza un computer in cadrul sistemului de operare gazda.

Ceva similar se intampla in cazul serverelor virtuale. Intr-un server fizic cu o mare putere de procesare, software-ul este folosit pentru a crea servere virtuale care se comporta ca si cum ar fi computere

0 Shares:
You May Also Like
Ce este Psihoterapia?
Read More

Ce este Psihoterapia?

Psihoterapia este practica desfasurata de un profesionist care vizeaza tratarea suferintei mentale. Psihoterapia este practica desfasurata de un…