Stii cate grade ar trebui sa aiba frigiderul tau?

Stii cate grade ar trebui sa aiba frigiderul tau

Chiar daca astazi multa lume se poate lauda cu un frigider performant cu o multime de obtiuni scopul acestuia este acelasi indiferent de ce „poate face”, el trebuie sa pastreze  alimentele si mancarurile reci cat mai mult timp pentru a nu se altera. Pentru acest proces temeperatura din interiorul frigiderului sau congelatorului tau este foarte importanta

Oricat de scup sau de bun ar fii frigiderul tau daca temperatuira sa nu este potrivita corect acesta nu va da un randament bun iar alimentele tale pot avea de suferit.  Nu cunosti ce temperatura ar trebuii sa aiba aparatul tau frigorific? Nu iti face griji multe persoane nu cunosc acest detaliu important.

Pentru a afla temperatura optima in frigiderul sau congelatorul tau trebuie sa luam in calcul mai multi factori.

Frigiderul

Am auzit foarte multa lume spunand ca cel mai bine este ca temperatuara sa fie pe cea mai joasa treapta, asa alimentele sigur nu se vor stica dar un lucru pe care foarte multe persoane ne il iau in calcul este ca pe langa alimentel care au nevoie de un mediu foarte rece  cum sunt carnurile lactatele, fructele sau legumele pot avea de suferit la o temperatuara exagerat de rece.

De aceea specialistii sugereaza o temperatura intre 2 si 7 grade Celsius aceasta poate fii modificata in functie  de alimentele din interior si de anotim. O gresala comuna este sa lasam temperatura la cea setata din fabrica. Datorita modelelor noi de frigidere este foarte usor sa schimbi temeratura asa ca nu uitati ca atunci cand temeratura de afara creste sa o schimbati si pe cea a frigiderului.

Este clar ca temperatura frigiderlului in timpul verii este diferita de cea in timpul iernii. Nu ne dorim ca in zilele calduroase alimentele abia cumparate sa se struce chiar si in firgider de aceea recomandat este ca in timpul  calduros in special vara tempeatura frigiderului sa fie  cu un grad, doua in minus fata de modul obisnuite .

Pe de alta parte iarna temperatura poate creste si pana la 4-5 grade dar asta poate depinde de temperatura camerei in care se afla apartul, de alimentele din interior si chiar de cum sunt asezate acestea.

Congelatorul

Deoarece congelatorul are scopul de a congela nu doar de a mentine rece, temperatura trebuie sa fie mult mai scazuta.  Congelatorul are de regula temperturi intre -15 si -23 grade Celsius dar frigotehistii specializati recomanda  ca temperatura sa fie tinuta la -19 grade pentru a nu afecta nici prospetimea alimentelor si nici consumul de curent. In functie de anotimp si de alimentele din acesta putem scadea sau creste temperatura cu un grad maxim doua.

Pe https://afacereazilei.ro/cand-nu-mai-raceste-frigiderul-beko/ poti gasi mai multe informatii foarte utile, care te vor ajuta sa intervii rapid in momentul in care frigiderul tau nu mai functioneaza corespunzator. Astfel, vei obtine cele mai bune rezultate si nu va fi necesar sa schimbi periodic frigiderul. Este foarte important ca atunci cand nu te pricepi, sa predai stafeta specialistilor.

 

 

 

0 Shares:
You May Also Like