Uleiuri esenţiale pentru probleme ale pielii

06Uleiurile pentru aromoterapie înseamnă mai mult decât un parfum calmant. Acestea oferă, de asemenea, o soluție naturală pentru problemele comune ale pielii, cum ar fi pielea uscată sau iritată.

Datorită proprietăților lor antibacteriene și calmante, uleiurile esenţiale pot calma pielea iritată și pot combate erupțiile.

Uleiurile esenţiale pot fi utilizate pe față sau pe piele?

Uleiurile esențiale pot fi utilizate pe față și pe piele atunci când sunt diluate corect și utilizate conform instrucțiunilor de utilizare.

Cu toate acestea, există cazuri în care oamenii prezintă erupții cutanate, dureri de cap, astm sau reacții alergice. Deoarece astfel de reacții pot fi greu de prezis, femeilor care sunt însărcinate sau care alăptează li se recomandă să evite utilizarea uleiurilor esențiale.

Testele de plasture sunt, de asemenea, recomandate atunci când aplicați un ulei esențial pentru prima dată, pentru a vă asigura că nu veți avea o reacție adversă.

Cum să folosiți uleiurile esențiale pentru piele

Efectuaţi un test de plasture înainte de a aplica orice uleiuri esențiale pe care nu le-ați mai folosit înainte. Acesta este un pas important pentru a vă asigura că pielea dvs nu va avea o reacție negativă.

Diluaţi uleiul esențial ales. Nu este recomandat să folosiți uleiuri esențiale nediluate pe piele, deoarece acestea pot fi prea concentrate și pot provoca reacții negative. Alegeți un ulei purtător – cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de măsline sau uleiul de argan – pentru a dilua uleiul esențial, amestecând 2% ulei esențial și 98% ulei purtător.

Uleiurile esențiale sunt adesea aplicate în punctele de presiune de pe corp, inclusiv pe piept, tâmplă, partea de jos a gâtului, încheieturile și gleznele și partea de jos a picioarelor. Dacă sunt folosite ca parte a unui ulei de masaj, acestea pot fi aplicate și pe alte părţi ale corpului.

Uleiurile esențiale nu trebuie aplicate niciodată pe urechi, nas sau ochi, iar dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să clătiţi imediat cu apă caldă.

Cele mai bune uleiuri pentru afecțiunile pielii

Cel mai bun ulei esențial pentru pete: ulei de bergamotă

Cu mirosul său minunat de citrice, uleiul de bergamotă este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene şi calmante și poate fi folosit pentru a ajuta la combaterea petelor și a coşurilor. Amestecați cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de migdale dulci, și aplicați direct pe zona afectată.

Cel mai bun ulei esențial pentru pielea uscată: ulei de mușețel

Acest ulei blând pentru aromoterapie este excelent pentru petele de pe pielea sensibilă, în timp ce versiunea de mușețel roman este utilă pentru a atenua pielea uscată, deoarece ajută la reţinerea umidităţii. Adăugați două picături de ulei de mușețel și ulei de lavandă într-o sticlă de pulverizare cu apă purificată și pulverizați pe pielea uscată sau iritată.

Cel mai bun ulei esențial pentru combaterea bacteriilor: ulei de scorțișoară

Uleiul de scorțișoară este un ulei esențial incredibil pentru combaterea bacteriilor. Conține un compus puternic numit cinamaldehidă care îl face eficient împotriva unei game largi de afecțiuni ale pielii, inclusiv erupții cutanate. Amestecați uleiul de scorțișoară cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, și aplicați pe piele pentru a calma zona afectată.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre uleiurile esenţiale, prin inscriere doterra veţi avea acces la foarte multe informaţii care vă vor ajuta să înţelegeţi mai bine beneficiile aromaterapiei şi să utilizaţi uleiurile esenţiale cât mai eficient și în siguranță, pentru un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

0 Shares:
You May Also Like