3 distributii Linux pe care le poti instala in planul de servere VPS

3 distributii Linux pe care le poti instala in planul de servere VPS
Servere VPS

Linux este un sistem de operare open-source care a fost impartit in foarte multe distributii diferite. Printre cele mai populare dintre acestea se numara Oracle, Red Hat Enterprise si SUSE, toate fiind laudate datorita caracteristicilor prezentate. Totusi, exista si alte alternative pe care le poti lua in calcul in momentul in care achizitionezi un plan de servere VPS de la o firma de hosting! Iata 3 solutii care vor raspunde nevoilor tale!

Ubuntu

Ubuntu este un sistem foarte util pentru persoanele care isi doresc siguranta mai mult decat unelte de customizare. Prima data a fost dezvoltat in anul 2004, fiind modificat inca de pe atunci de majoritatea membrilor comunitatii.

Dezavantajul sau consta in faptul ca poate fi destul de dificil de inteles de catre o persoana fara cunostinte Linux. Cu toate acestea, cei care au experienta in sistemele de acelasi tip pot rula inclusiv propriile aplicatii.

Ubuntu este disponibil gratuit, iar fiecare program instalat ruleaza cu permisiunile reduse pe servere VPS. De asemenea, administrarea se poate face prin intermediul instrumentului sudo. Astfel, nu mai este necesar sa te autentifici prin accesul root si este redus riscul de hacking.

CentOS

CentOS este considerat o copie pentru Red Hat Enterprise Linux. Datorita asemanarii sale, a primit sprijin de la aceeasi companie si a devenit unul dintre cele mai stabile distributii de pe piata. CentOS a fost lansat in mod initial tot in anul 2004, fiind usor de customizat si avand la baza un cod similar cu cel RHEL.

Cu toate acestea, nu a beneficiat niciodata de suport oficial de la compania respectiva. Versiunea gratuita pastreaza caracteristicile cheie ale celei platite, fiind apreciata pentru performantele sale. Fiind vorba de Linux, modificarile efectuate pe servere VPS au loc in continuare fara sa fie nevoie de restart, iar tu poti economisi timp.

Este acceptat atat limbajul PHP, cat si cel HTML. Datorita acestui avantaj, orice antreprenor poate crea un sistem propriu sau o solutie de ecommerce intr-un mod mai simplu.

Debian

Debian a devenit popular printre companiile care pun valoare pe partea de configurare si personalizare in Linux. Fiecare dintre versiunile sale beneficiaza de actualizari regulate, acestea avand loc in 3 etape diferite. Initial, totul este creat in versiunea instabila, apoi in cea de teste si la final in cea oficiala.

In felul acesta, sunt detectate problemele si sunt rezolvate majoritatea erorilor de sistem. Debian este foarte complex si nu poate fi folosit de catre incepatori in domeniul tehnic pe servere VPS. Cu toate acestea, cerintele sale pot fi adaptate rapid la orice companie. Debian este foarte util pentru programatorii care isi doresc ca totul sa fie cat mai profesionist.

De ce sa alegi un sistem de operare Linux?

Majoritatea persoanelor sunt familiarizate cu interfata de la Windows. Cu toate acestea, sistemele Linux pot prezenta mai multe avantaje. Pe langa faptul ca licenta pentru ele este adesea gratuita, codul de tip open-source permite oricarei persoane sa faca instant modificarile dorite. In ceea ce priveste securitatea, acest aspect este influentat intr-o masura mare de firma de gazduire web.

 

0 Shares:
You May Also Like