Care sunt cele mai bune aplicatii pentru taxi?

Care sunt cele mai bune aplicatii pentru taxi?

In momentul in care va trebui sa te deplasezi rapid dintr-un punct in altul al orasului, cu siguranta nu vei apela la transportul in comun si vei cauta in App Store sau Google Play o aplicatie pentru taxi. Acestea sunt mult mai usor de utilizat, comparativ cu apelarea dispeceratului de taxi.

In cazul in care esti pasionat de calatoriile in alte tari, noi iti vom prezenta in acest articol cele mai populare aplicatii pentru taxi la nivel global, cat si local.

Indiferent daca ai nevoie sa chemi un taxi de pe un telefon mobil Samsung sau de pe orice alt dispozitiv mobil, cu ajutorul acestor aplicatii vei reusi cu siguranta sa chemi masina la timp fara sa stai sa astepti ca operatoarea sa iti raspunda la telefon. In felul acesta este mult mai simplu si mai usor sa chemi un taxi si sa contorizezi exact costurile cursei, mai ales daca aplicatia este un complexa.

Aplicatiile create de firmele de taxi

Atat in Romania, cat si in Europa, diferite firme de taxi au creat o aplicatie prin care clientul poate sa comande o masina la locul in care se afla. Acest lucru este mult mai facil, deoarece poti monitoriza traseul soferului, poti oferi adrese exacte, iar pretul va fi calculat automat de aplicatie; plata realizandu-se prin online banking. Pentru a descoperi care sunt aplicatiile de taxi din fiecare oras al Romaniei, acceseaza Google.

Uber

La nivel global, Uber este cea mai cunoscuta companie de transport persoane, avand sedii in aproape toate tarile lumii. In cazul serviciilor Uber, acestea vor fi intotdeauna evaluate de client, printr-o scala de la 1 la 5. De altfel si clientul va fi evaluat, folosindu-se aceeasi scala. Uber este un mijloc de transport facil deoarece clientul va putea vizualiza intotdeauna traseul afisat pe ecranul aplicatiei.

In cazul in care soferul va schimba traseul, intreaga harta va fi reconfigurata, astfel incat sa poti vizualiza locatia curenta. Totodata, va fi afisat timpul de asteptare pentru o masina, lista de asteptare si timpul de calatorie. Vor fi afisate si masinile care se afla in zona, iar tu vei putea recunoaste automobilul dupa numarul de inmatriculare si model.

Didi

Daca ai calatorit in Asia, veti stii cu siguranta ca cea mai populara aplicatie pentru taxi este Didi, care se aseamana intr-o oarecare masura cu Uber. Vei putea sa alegi nivelul de confort al masinii tale, vei putea vizualiza lista de asteptare, dar si traseul pe care il parcurge soferul pana ajunge la locul in care te afli.

In interiorul masinii totul este supravegheat video, iar in cazul in care anumite lucruri nu ti se par in regula vei putea oferi un scor mic soferului sau chiar sa apelezi politia direct din aplicatie.

De altfel, vei putea vizualiza traseele cursei, accesand doar functia maps a aplicatiei. Comparativ cu Uber, Didi iti poate calcula suma finala a cursei inainte de a apela la un sofer, iar suma pe care o vei plati iti va fi afisata pe ecran.

 

0 Shares:
You May Also Like