Cum sa impiedicati gandacii sa intre in casa?

Cum sa impiedicati gandacii sa intre in casa?

Unul dintre cei mai frecventi daunatori ai casei sunt gandacii, insectele care se strecoara prin tevi, tevi si pot trai in zone precum peretii. Desi sunt greu de ucis si de controlat, adevarul este ca exista cateva modalitati de a-i opri sa se strecoare in casa si sa ajunga sa apara in zonele cele mai nedorite: curatarea, ordinea si utilizarea unor arome ne vor ajuta sa o evitam.

Daca doriti mai multe informatii complete, va invitam sa cititi articolul nostru despre cum sa impiedicati gandacii sa intre in casa oferindu-va cateva trucuri care merita stiute.

Pasi de urmat:

1

In primul rand, trebuie sa stiti ca gandacii cuibaresc de obicei in zone foarte specifice ale casei, deoarece sunt numiti de umiditate si zone intunecate, astfel incat spatiile cu care va trebui sa mergeti mai atent sunt urmatoarele:

 • In crapaturilecasei tale: fie pe pereti, pe mobilier sau sub aparate.
 • Mobilieruldin lemn gazduieste, de asemenea, de obicei gandaci.
 • De obicei, acestea se strecoara princaile de acces exterioare, cum ar fi ferestrele sau usile, de aceea este recomandat sa le aveti bine sigilate si inchise atunci cand plecati de acasa. O alta optiune este de a plasa plase de tantari pentru a impiedica acest lucru si alte insecte sa intre in casa.
 • Celemai umede zone ale casei sunt, de asemenea, de obicei unul dintre locurile preferate ale acestor insecte, de exemplu, tevi, rufe, aer conditionat etc.
 • Un alt obiectiv este locurile in care existaurme de alimente, cum ar fi gunoiul sau spatiile in care s-a acumulat murdarie.

2

Pentru toate acestea, pentru a preveni intrarea gandacilor in casa, este important sa va extremizati curatarea casei si sa o pastrati in conditii optime, in special in zone precum bucataria sau baia, deoarece ramasitele de alimente si umiditate sunt spatii in care acest daunator este mai frecvent. O curatare completa ar trebui sa includa:

 • Curatati fundul aparatelor: frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe etc., deoarece acestea sunt spatii perfecte pentru ei din cauza caldurii pe care o dau.
 • Utilizati amoniac:este important sa utilizati acest produs, deoarece ajuta la curatarea si dezinfectarea in profunzime a oricarui spatiu, astfel, ca, daca exista prezenta gandacilor, acestia mor din cauza substantelor chimice pe care le da.
 • Uscati spatiile umede: atat dusul, cat si chiuveta sau stiuca in care va spalati pe maini, toata umiditatea trebuie sa dispara din casa daca nu doriti ca gandacii sa intre.
 • Spalati vasele: Vasele murdare trebuie curatate frecvent pentru a evita gandacii sau, cel putin, pentru a curata ramasitele de mancare si a le lasa clatite in stiuca pentru a nu va atrage atentia.
 • Coborati gunoiul: trebuie sa aruncati gunoiul in fiecare zi, in special cel organic, pentru a impiedica gandacii sa intre in casa dvs. Daca trec multe zile inainte de a-l arunca, acest daunator este mai probabil sa vina la casa ta.
 • Deschide apa: dupa curatare este important sa turnati apa prin conducte pentru ca daca mai exista, sa ii ucideti; prin urmare, puteti turna apa cu inalbitor sau un produs puternic de curatare care va va ajuta sa eliminati insectele.

In plus, este esential sa va pastrati casa in conditii optime de igiena, adica sa aspirati, sa frecati podeaua, sa curatati toate incaperile si sa stergi praful. In acest fel, vei fi sigur ca nu exista nimic in casa dvs., care sa atraga atentia asupra acestor insecte enervante.

3

O alta modalitate de a tine gandacii la distanta este plasarea unor plante aromatice in casa ta care servesc drept repellente naturale impotriva insectelor. Retine ca, la fel cum anumite mirosuri sunt atractive, exista si altele care actioneaza exact in mod opus: ca repellente.

Una dintre cele mai populare este laurul, asa ca daca plasati una dintre aceste plante in zone precum ferestrele sau usile, le veti impiedica sa intre in casa dvs. De asemenea, puteti plasa o frunza in zonele in care acestea abunda cel mai mult (crapaturi, bucatarie etc.) pentru a le speria.

Lavanda este o alta planta care va actiona cel mai bine pentru a ne atinge obiectivul sau, de asemenea, citronella pe care, de fapt, multe dintre repellentele de insecte preparate vandute in supermarketuri contin aroma acestora din urma pentru a evita muscaturile.

4

Este important ca atunci cand pleci intr-o calatorie sau esti departe de casa sa lasi corect inchise chiuvetele din baie si bucatarie si usile si ferestrele inchise pentru a nu gasi o surpriza la intoarcere. Chiar daca locuiti intr-o mansarda, tine cont de faptul ca gandacii pot urca fara nicio problema prin tevi. Prezenta gandacilor intr-o cladire poate aduce riscuri serioase pentru securitatea celor din interior.

5

De asemenea, puteti impiedica gandacii sa intre in casa folosind insecticide sau capcane care reusesc sa ucida pe oricine s-ar fi strecurat.

 

 

0 Shares:
You May Also Like