Cum sa va construiti piscina: beton armat, cofraje de unica folosinta sau panouri de otel

Betonul armat nu este singura solutie de ales pentru construirea propriei piscine interioare, desi este cea mai recomandata. Piscina realizata cu o structura din beton armat este cea mai rezistenta si durabila, dar are nevoie de unele masuri de precautie in timpul proiectarii si pregatirii: de exemplu, un amestec corect de beton pentru a fi utilizat pe baza clasei de expunere a mediului la care este supusa structura.

Atunci cand va ocupati de constructie piscine din beton trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte importante.

Cofraj de unica folosinta in polistiren (EPS)

Ideea construirii de piscine in cofraje din polistiren, apoi umplute cu beton, deriva din experimentele efectuate in sectorul constructiilor din Germania la sfarsitul anilor nouazeci si pana acum aceasta tehnica este raspandita si pentru alte dinamici, inclusiv rezervoare de apa, pentru ceea ce a dezvaluit o idee castigatoare: atat pentru rezistenta pe care o ofera aceasta structura, cat si pentru viteza de constructie comparativ cu cimenteria normala, dar si pentru ca datorita proprietatilor polistirenului este posibil sa se obtina o izolatie termica excelenta.

  • Usor si rezistent la coroziune
  • Usor de modelat pentru diverse nevoi de proiectare
  • Foarte izolant
  • Flexibil (rezista la solicitari mecanice si termice)
  • Cresteti siguranta lucratorilor

Cofraj de unica folosinta din polipropilena / plastic

Bazinele construite cu cofraje de polipropilena de unica folosinta sunt in medie mai durabile decat cele din polistiren: rezista la intemperii, umezeala solului si este mai putin supusa deformarii in cazul utilizarii zilnice a bazinului. Numarul limitat de tipuri de cofraje nu garanteaza libertatea deplina in alegerea formelor si dimensiunilor: cofrajele sunt produse prin turnare, acest lucru limiteaza libertatea in alegerea formelor si dimensiunilor si, de asemenea, o dificultate in alinierea modulelor care ar putea fi inegale.

Cea mai recomandata si utilizata acoperire in bazinele de cofraj de polipropilena de unica folosinta este captuseala din PVC, cu toate acestea, daca proiectul piscinei implica inserarea de scari sau piese din fibra de sticla, ar putea crea scurgeri si, prin urmare, deteriorarea punctelor de conectare. Structura este in medie durabila, cu toate acestea, grosimea redusa a captuselii utilizate pentru acoperire, decreteaza o deteriorare rapida si, prin urmare, o inlocuire in cativa ani de la cumparare.

Panouri de otel

O alternativa valabila la beton sunt piscinele interioare construite cu panouri prefabricate din otel, care sunt foarte populare in mediile rezidentiale. Principalul avantaj legat de constructiile de acest tip este simplitatea: acest sistem ofera o mare libertate in proiectarea structurii (aspect mentionat pentru rezervoarele de beton), cu o viteza de asamblare comparabila, insa, doar cu piscinele prefabricate. Acestea sunt alcatuite din panouri din otel galvanizat autoportant pozitionate in sapatura dupa forma dorita. Materialele sunt proiectate sa reziste presiunilor solului si apei si sa ofere o durabilitate ridicata.

0 Shares:
You May Also Like