Trenduri: design contemporan

Dacă sunteți nou în lumea designului interior, poate fi destul de dificil să deosebiţi stilurile pentru a vă da seama care sunt preferatele dvs.

În esență, contemporan înseamnă ceea ce este actual, ceea ce este în tendințe acum. Acest stil datează din anii 1970, iar unicitatea sa rezultă dintr-o combinaţie de modele tradiționale, moderne și futuriste care se reunesc pentru a forma un stil nou. Acest stil este în continuă evoluție, cu linii curbe sofisticate, modele minimaliste și culori neutre.

Designul modern, pe de altă parte, se referă la stilul de la mijlocul anilor 1900. Mai precis, se concentrează pe stilul arhitectural. V-ați întrebat vreodată ce face ca o cameră să fie contemporană? Iată care sunt elementele care definesc un design contemporan:

Linii și spații

Liniile curate sunt un element cheie în integrarea unui stil contemporan în casa dvs. Puteți utiliza structura casei dvs. pentru a evidenția detaliile de proiectare care altfel ar fi ascunse. Această tehnică poate fi realizată printr-o varietate de tehnici, de la accentuarea liniilor cadrului din structura clădirii, pentru a se potrivi perfect cu piesele de mobilier, până la utilizarea liniilor drepte, verticale și orizontale sau a formelor netede, curbate. „Linia” este un element extrem de distinctiv în designul contemporan. Asigurați-vă că nu folosiți prea multe linii drepte, deoarece acest lucru poate risca să transforme un interior contemporan într-unul industrial și minimalist!

Utilizarea culorii

Un interior contemporan are la bază paleta de culori neutre. Spuneți adio modelelor geometrice sau oricăror modele în acest sens. Paleta dvs. de culori contemporană ar trebui să conțină o gamă de nuanţe de alb, crem și nuanțe și tonuri mai întunecate, pentru a crea un aspect simplist, dar totodată sofisticat. Puteţi să vă jucaţi și cu culori mai strălucitoare, totuşi acestea ar trebui să acționeze ca efecte subtile de accent, deci atenţie să nu exagerați. De asemenea, puteți adăuga culori vibrante la interiorul dvs. prin piese, accesorii și lucrări de artă.

Mobilier în stil contemporan

Deoarece designul contemporan este cel mai bine cunoscut pentru liniile sale elegante, acest lucru vă ajută atunci când vine vorba de alegerea mobilierului, indiferent dacă doriți un aspect complet nou sau doar pentru a face upgrade ici și acolo. De obicei, liniile de mobilier contemporan sunt ușor curbate sau tivite. O piesă specială, cum ar fi o canapea sau un fotoliu, poate face cu adevărat diferența într-o cameră. Alternativ, dacă vreţi să faceţi doar mici modificări la interiorul existent, ușile contemporane pot aduce un nou sentiment de atracție estetică și culoare în interiorul dvs. Cel mai indicat este să alegeţi usi din lemn, care să se potrivească designului existent.

Obiecte de artă și iluminare

Puteți integra personalitatea dvs. în designul interior prin obiecte de artă. În timp ce designul contemporan include mobilier simplu și culori simple, puteți crea spații vibrante într-o cameră care să dea un pic de culoare. Obiectele de artă sau printurile cu declarații pot completa designul dvs. cu accente subtile, fără a atrage prea mult atenţia.

Iluminatul a devenit, de asemenea, o caracteristică cheie în camere, cu stiluri și modele futuriste concepute pentru a crea cele mai bune impresii. Iluminatul are puterea de a completa sau de a strica o cameră, așa că dacă doriți o baie cu tematică pe bază de auriu şi roz, de exemplu, accentuați aceste culori cu accesorii, de exemplu cu un pandantiv de iluminat!

0 Shares:
You May Also Like