De ce este recomandat sa apelezi la servicii funerare?

De ce este recomandat sa apelezi la servicii funerare?

Cu totii ne dorim sa ne luam adio de la persoanele pe care le iubim si care din pacate au disparut de printre noi  in cele mai frumoase moduri cu putina dar in acelasi timp pierderea unei persoamne importante iti aduce o durere care te distrage de la activitatile tale in acest caz pregatirile funerarilor. Poti apela la servicii funerare inclusiv atunci cand ai nevoie de ele pentru repatriere decedati.

Si consideram ca cel mai bine pentru dumneavoasta este sa apelati la o firma de servicii funerare care va va ajuta sa pregatiti tot ce avesti nevoie pentru inmormantare.

De aceea in randurile de mai jos va vom  prezenta avantajele apelarii la o firma care se ocupa cu pregatirea evenimentelor funerare.

In primul rand stim ca aceste evenimente nefericite nu se pot programa si de cele mai multe ori se petrec in cele mai ciudate si nepotrivite momente prin urmare serviciile frnerare sunt disponibile oricand in orice moment al zilei 24 din 24 la dispozitia dumneavoastra.

Si pentru ca stim ca acest tip de eveniment iti poate afecta si bugetul daca apelezi la o firma specializata te asiguram ca pana si cele mai ieftine pachete au servicii complete si vor face din evenimentul pe care il pregatesc un eveniment perfect cu tot ce este necesar.

Un lucru foarte important de care o firma tebuie sa dea dovada este serioziate si de asemenea profesionalism si fara indoiala firmele de pompe funebre au aceste calitati pentru ca stiu cat de scurt este timpul si trebuie ca totul sa fie perfect iar dorintele clientui sunt cele mai importante .

De asemenea serviciile funerare vor fi incadrate in ajutorul de inmormantare, iti vor adapta serviciile in fuctie de bugetul tau ocupandu-se sa nu lipseasca nimic pentru o inmormantare onorabila si pastrand caliatatea.

Cel mai important element al acestor evenimente este locul de veci care cu ajutorul unor consiliere profesionale al firmelor de servicii funerare va fi gasit  cat mai aproape de casa pentru a  putea  cat mai des sa il visitati si sa aduceti un omagiu .

Iar pentru persoanele mai tinere care vor sa isi ia adio de la persoanele dargi intru-un mod mai special unele firme in loc de inmormanatrea  simpla pot oferi servicii de incinerare a decedatului .

Este tot mai ceruta aceasta varianta deoarece copii vor sa le indeplineasca dorintele parintilor de a ajunge intr un loc in care parintii lor nu au putut sa ajunga in timpul vetii ori au un loc sprecial unde isi doresc sa le iprastie cenusa.

Tot ce trebuie sa facem este sa spunem cuvantul „inmormantare” si, in cateva microsecunde, aveti in minte o imagine despre cum arata o inmormantare. Aceasta imagine mentala provine din mai multe surse: locul geografic, cultura si societatea in care traim; credinta noastra; experienta noastra de viata.

Evident, atunci, o slujba funerara in Borneo ar arata foarte diferita de cea desfasurata in Tanzania; exista chiar diferente semnificative intre inmormantarile tinute in regiuni diverse din punct de vedere etnic si / sau geografic din America de Nord.

Cu toate acestea, in ciuda diferentelor, aceste servicii funerare au multe in comun. Va invitam sa cititi mai departe pentru a afla raspunsul cu adevarat simplu la intrebarea „ce este o inmormantare?” Unul dintre profesionistii nostri in domeniul inmormantarii va fi incantat sa exploreze aspectele comune din spatele spectrului larg de ceremonii funerare vazute in intreaga lume.

Ce este o inmormantare?

Indiferent de locul in care a avut loc, inmormantarea este o ceremonie structurata, cu inceput, mijloc si sfarsit. Fiecare este destinata sa implice participantii vii in activitati care le vor transforma statutul in cadrul comunitatii, vor oferi persoanelor aflate in doliu o experienta de durere colectiva si vor sarbatori o viata traita.

Este o modalitate acceptabila social pentru membrii unei comunitati de a-si reafirma si exprima atasamentele sociale.

Antropologii eticheteaza inmormantarea drept un rit de trecere, care afecteaza pe toti cei implicati, inclusiv pe cei decedati. Statutul sau social se schimba dramatic, de la un membru viu care contribuie la comunitate la unul ale carui contributii sunt in trecut si retrogradate in memorie.

Dar statutul fiecaruia dintre supravietuitori – in special familia imediata – s-a schimbat, de asemenea. De fapt, slujba de inmormantare poate fi inceputul unei perioade de doliu definite pentru membrii familiei indurerate, marcand aceasta tranzitie intr-un mod unic identificabil.

Serviciile funerare traditionale includ:

  • Vizitare: Aceasta este adesea numita vizionare sau trezire. Oaspetii vin sa-i aduca omagii decedatului vizionandu-si trupul sicrit si petrecand timp cu familia indurerata. O vizita poate avea loc in orice moment inainte de slujba de inmormantare.
  • Serviciul funerar: acest eveniment are loc in mod obisnuit la camera funerara, la o biserica sau la mormant. Poate include muzica, citirea unor pasaje literare sau religioase, un elogiu, rugaciune si cantarea imnurilor.
  • Serviciul de trimitere: Daca familia intentioneaza sa ingropeze decedatul, aceasta etapa implica procesiunea la cimitir, serviciul de trimitere si plasarea sicriului in mormant pentru inmormantarea resturilor.

O slujba de inmormantare, fie ca este traditionala sau mai moderna (slujba de pomenire sau sarbatoare a vietii), are doua functii: sa recunoasca moartea si realizarile pe viata ale unei persoane si sa aduca membrii familiei si prietenii indurerati impreuna in sprijinul reciproc in timpul acestei moment dificil.

0 Shares:
You May Also Like