Ce este o deratizare? Cum se face si care sunt avantajele ei?

Ce este o deratizare? Cum se face si care sunt avantajele ei?

Procesul de deratizare consta in eliminarea sobolanilor si soarecilor, cu scopul ca rozatoarele sa nu intre intr-o instalatie si sa ii elimine pe cei care sunt deja in interior. Procesul poate fi efectuat atat cu substante chimice si capcane, cat si cu plasarea de bariere care impiedica rozatoarele sa acceseze locul tratat, fie ca este vorba de o casa, birouri, magazine, comunitate de vecini…

Se vor lua masurile care se potrivesc cel mai bine fiecarei situatii.   Vezi servicii deratizare si alege variantele potrivite pentru tine!

Aceste servicii sunt o necesitate, deoarece sobolanii si soarecii pot provoca nu numai daune casei noastre sau spatiului nostru de lucru, ci si probleme grave de sanatate pentru oameni. Salmoneloza, febra, tifosul, leptospiroza, boala Weil sunt doar cateva dintre bolile transmise de aceste animale.

Forma de transmitere a acestor boli variaza de la contactul cu urina sau excrementele sobolanilor sau soarecilor, zgarieturi, muscaturi sau chiar atunci cand se manipuleaza materiale care au fost in contact cu rozatoarele sau excrementele lor. Problema merge mai departe, deoarece daca intalnim un rozator mort si il atingem, chiar si in acea stare inerta, poate provoca probleme in sanatatea noastra.

In aceste cazuri, daca gasim excremente, semne de activitati de sobolan sau rozatoare sau direct carcasele acestor rozatoare, cea mai buna solutie este, fara indoiala, sa apelam la un profesionist in controlul daunatorilor.

In mod normal, foamea si instinctul de supravietuire sunt cele care determina un sobolan sau un soarece sa se strecoare in cladirile si casele noastre, deci este necesar sa observam bine fiecare colt, sa detectam posibilele accesari si cuiburi de sobolani si soareci. Odata localizata, se efectueaza deratizarea in sine.

Ce este o deratizare? Procesul de deratizare consta in principal din trei faze. Continuam apoi sa descriem

Analiza anterioara

Prima dintre faze consta in efectuarea unei inspectii prealabile pentru a detecta posibila activitate a rozatoarelor in zona. Este foarte important sa se indeplineasca aceasta sarcina, deoarece este cea care ofera informatii despre daunatorul in sine: numarul de rozatoare, zonele infectate, daunele produse… etc

Echipa de profesionisti acorda cea mai mare atentie semnelor de muscaturi, excremente sau daune cauzate de rozatoare. Pentru a face acest lucru, sunt de obicei verificate zone precum containerele de gunoi din apropiere, curatarea canalizarii, prezenta vegetatiei care poate servi drept adapost si depozite de alimente care pot fi accesate, cum ar fi dulapurile si mobila de bucatarie.

Dupa aceea, se determina nivelul de infestare, care poate fi:

  • Ridicat– atunci cand rozatoarele sunt vizualizate chiar si in timpul zilei.
  • Mediu: atunci cand se observa semne proaspete si recurente, cum ar fi marcile, activitatea nocturna, excremente proaspete… etc
  • Scazut– daca nu exista semne evidente de semne de rozatoare.

Planul de actiune

Dupa analizarea datelor colectate mai sus, continua sa se elaboreze un plan de actiune axat pe starea de infestare. Pentru a face acest lucru, pot fi luate urmatoarele masuri:

  • Masuri preventive, care constau in actiuni menite sa previna aparitia daunatorilor rozatoarelor. Pentru a face acest lucru, posibilele intrari sunt sigilate, schimbarea depozitului de alimente… etc.
  • Masuri de control, printre care intra deja in activitatea de eradicare a daunatorilor. Printre diferitele tehnici care trebuie aplicate pentru a elimina ciuma rozatoarelor avem capcane, rodenticide, fumigatie… etc

Cand se face o deratizare?

  • Deratizarea are loc atunci cand exista o infestare cu sobolani sau soareci. Daca exista dovezi ca exista rozatoare intr-un loc sau avem indicii ca pot exista, deoarece animalele au lasat urme.
  • Unele dintre aceste urme pot fi, de exemplu, ca au aparut soareci morti, au fost gasite excremente ale acestor animale, au fost auzite scartaieturi tipice de sobolani sau soareci sau au aparut fire inghitite.
  • Rozatoarele sunt foarte zgomotoase si nu numai ca emit scartaieli dar si noaptea au o activitate excelenta si este posibil sa auziti cum se desfasoara in jurul casei.
  • Rozatoarele in cautarea hranei pot, de asemenea, sa mestece cutii si recipiente si chiar sa strapunga canistre, astfel incat gasirea cutiilor sau recipientelor inghitite este o alta indicatie a prezentei sobolanilor si soarecilor.
  • In plus, daca cautati colturile mobilierului si cutiilor, este posibil sa gasiti cuiburile lor, pe care le fac cu hartie, tesaturi si alte elemente pe care, anterior, le-au furat de la noi.
  • Odata ce prezenta rozatoarelor este confirmata, trebuie sa mergem la un serviciu profesionist de combatere a daunatorilor, astfel incat specialistii sa procedeze la efectuarea deratizarii.

Urmarire

Pentru a evita reaparitia rozatoarelor, este recomandabil sa efectuati 4 tratamente pe an ca o revizuire in cele mai conflictuale puncte. Specialistilor le place sa urmareasca activitatea desfasurata pentru a garanta succesul acesteia si pentru a verifica daca intregul proces s-a desfasurat perfect.

Daca credeti ca ati putea suferi de o problema cu o infestare cu rozatoare, contactati echipa de deratizare, care va va ajuta fara obligatii. Unul dintre tehnicieni va va contacta pentru a va oferi o solutie personalizata. Nu mai suferiti si spuneti-va la revedere de la acele rozatoare!

0 Shares:
You May Also Like