Folia antiinghet – solutia protejarii culturilor

Folia antiinghet – solutia protejarii culturilor

O folie antiinghet contine un material care poate fi utilizat in camp deschis, in gradinile de legume, in sere si solarii pentru a proteja culturile de inghet. Fermierii folosesc aceste folii pentru a-si proteja culturile de pericolele inghetului. O folie antiinghet este accesibila si usor de instalat.

A venit frigul si inca mai sunt culturi pe campuri care au nevoie de cateva saptamani pentru a fi recoltate. Poti renunta la acest profit daca lasi plantele in voia capriciilor vremii. Sau poti alege, inteligent, sa prelungesti putin sezonul de gradinarit si sa iti protejezi culturile cu folii speciale pentru a le creste sansele de a ajunge pe piata. Acum este momentul sa vorbim despre folia anti-inghet.

Agrilul este un material pe care agricultorii il folosesc pentru a proteja culturile de intemperii si alte pericole in lunile octombrie-decembrie si februarie-aprilie.

Avantajele utilizarii foliei antiinghet

Usor, flexibil si puternic se manevreaza rapid si fara probleme. In ciuda conditiilor nefavorabile de afara, sub folie se creeaza un microclimat favorabil ciclului normal de viata al plantei. Acest lucru ajuta la asigurarea unei recolte de succes in ciuda vremii nefavorabile.

Protejati-va plantele de frig cu o folie antiinghet! Aceasta investitie va merita din plin, deoarece folia antiinghet ofera numeroase avantaje:

  • Vei putea folosi timp de mai multe sezoane pentru mai multe culturi diferite, ceea ce inseamna ca ceea ce cumperi acum va fi util si la primavara pentru noi culturi;
  • Profitul pe care il vei face in aceasta toamna se va adauga unei recolte mai bogate si mai timpurii peste cateva luni;
  • Folia antiinghet este stabilizata UV si rezistenta la degradare fizica, deci va putea face fata rigorilor vremii;
  • tesatura sintetica compusa dintr-o serie de fibre de dimensiuni microscopice, tesute individual. Cu o latime nominala de mai putin de 0,025 cm si o lungime nominala de 1 m, este de obicei compusa dintr-un amestec de fibre sintetice si naturale;
  • Un material conceput pentru a proteja cladirile, echipamentele si alte bunuri valoroase de daunele provocate de intemperii, cum ar fi inghetul, zapada, grindina, ploaia abundenta si vantul puternic;
  • In functie de grosime, o tesatura poate oferi o protectie la interior intre 2 si 4 °C in aer liber si pana la 10 °C atunci cand este utilizata intr-o sera;
  • Rezistenta tesaturii la intemperii creste odata cu grosimea;
  • Rezistenta la rupere si neabraziva, aceasta nu inhiba cresterea plantelor;
  • Usoara, nu impiedica cresterea;
  • Fiind microporoasa si avand o permeabilitate ridicata, permite apei, aerului si nutrientilor sa ajunga la cultura, favorizand in acelasi timp evaporarea excesului de umiditate;
  • Reduce deshidratarea solului, contribuind la protejarea structurii solului;
  • Permite o cultivare mai timpurie (mai multe cicluri de plantare/an);
  • Reduce riscul de polenizare incrucisata;
  • Limiteaza inmultirirea daunatorilor;
  • Reduce dependenta de insecticide si tratamente chimice.

Folia anti-inghet poate fi utilizata pentru a proteja culturile in camp deschis si in gradini, dar este la fel de potrivita pentru utilizarea in sere, solarii si multe alte sisteme de crestere. Poate fi aplicata direct pe plante, dar poate fi folosita si pentru a crea microtuneluri de pana la 80 cm inaltime, care sunt si mai eficiente, deoarece microclimatul creat in interior este mai stabil si plantele sunt mai bine protejate. Sistemul de microtunel este deosebit de util la inceputul primaverii pentru plantele cu varfuri de crestere foarte sensibile.

Cand ingheata plantele si de ce?

Avem tendinta de a pune capat sezonului de vegetatie odata ce ingheturile sau temperaturile pe minus (32 ° F sau O ° C sau mai mici) sunt in prognoza – cu exceptia cazului in care avem o gradina de legume de iarna – si, desi este adevarat ca iarna va veni in cele din urma si va fi rezistenta. Plantele se vor odihni in repaus, dinamica este mult mai fluida si mai interesanta decat atat.

Modul in care plantele raspund la vremea rece si la conditiile de gheata depinde de multe lucruri, de la genetica la cat de persistente sunt conditiile. Un inghet poate schimba nimic sau totul si nu se termina pana nu se termina.

Cu toate acestea, asa cum se explica mai jos, apa nu ingheata intotdeauna la aceasta temperatura – nici macar apa din plante – desi aceasta este temperatura la care gheata incepe de obicei sa se topeasca. Prin urmare, spunem ca aceasta temperatura este „inghet”, dar nu inseamna ca apa ingheata.

Inghet | Un strat subtire de cristale de gheata care se formeaza pe iarba sau alte suprafete din umiditatea (vaporii de apa) din aer. Acest lucru poate aparea la temperaturi la sau in jurul inghetului (32°F sau 0°C), in functie de conditii. Veti vedea cuvantul inghet folosit in cartile mai vechi de gradinarit pentru a exemplifica atunci cand temperaturile scad sub zero. Astazi folosim cel mai frecvent inghetul pentru a ne referi la cristalele de gheata care se formeaza pe sol. Si, dupa cum probabil ati observat, inghetul (cristalele de gheata) se poate forma intr-adevar fara temperaturi scazute.

0 Shares:
You May Also Like