Soluţii pentru poluarea aerului din interior

Majoritatea oamenilor cred că poluarea aerului este ceva ce vine de la fabrici sau vehicule cu motor. Cu toate acestea, știați că aerul din interiorul casei sau al locului de muncă poate fi și el poluat? De fapt, poluarea aerului din interior poate fi chiar mai dăunătoare sănătății decât poluarea din exterior.

Ce este poluarea aerului din interior?

Poluarea aerului din interior este creată de eliberarea de poluanți nocivi în interior. Aceştia pot include particule fine, monoxid de carbon și diverse alte toxine.

Ce cauzează poluarea aerului din interior? Cauzele poluării aerului din interior sunt numeroase. Unele sunt ușor de recunoscut datorită mirosului lor, dar multe altele rămân nedetectate.

Fum de ţigară

Fumul de la țigări şi trabucuri este unul dintre cei mai obișnuiți – și cei mai periculoși – poluanți ai aerului din interior. Fumul de tutun conține peste 7.000 de substanțe chimice, inclusiv cel puțin 70 care sunt cancerigene. Atunci când sunt inhalate, aceste substanțe chimice pot provoca, de asemenea, boli pulmonare obstructive cronice și alte boli cardiovasculare care duc la atacuri de cord și alte consecințe grave.

Fumul de tutun pasiv este un alt poluant major al aerului din interior. De fapt, se estimează că expunerea la fumatul pasiv provoacă aproximativ 7.300 de decese prin cancer pulmonar la adulții nefumători din Statele Unite în fiecare an.

În plus, unele rapoarte sugerează că fumul de tutun provoacă de zece ori mai multă poluare a aerului decât evacuarea mașinilor diesel, ceea ce îl face una dintre cele mai severe surse de poluare a aerului din interior.

Produse de curăţat

Substanțele chimice din multe produse de curățare pot polua aerul din interior. Aceste produse chimice eliberează vapori toxici, care pot fi nocivi atunci când sunt inhalați. Unele dintre aceste substanțe chimice au fost legate de o varietate de probleme de sănătate, inclusiv infecții respiratorii, astm și cancer.

În plus, multe produse de curățare conțin compuși organici volatili (COV), gaze care se pot evapora cu ușurință la temperatura camerei. Atunci când COV sunt eliberate în aer, acestea pot provoca diverse efecte asupra sănătății pe termen scurt și lung, inclusiv dureri de cap, greață și leziuni ale ficatului, rinichilor și sistemului nervos central.

Mucegai

Mucegaiul este un poluant al aerului din interior care poate cauza nenumărate probleme de sănătate, inclusiv infecții respiratorii, astm și alergii. Mucegaiul crește în medii umede și poate fi găsit într-o varietate de locuri din casă, cum ar fi pe pereți, podele, tavane și subsoluri.

Mai mult, pentru cei cu un sistem imunitar slăbit sau cu afecțiuni preexistente precum astmul sau alergiile, expunerea la mucegai poate exacerba bolile și poate provoca infecții respiratorii grave.

Animale de companie

Parul de animale de companie este o altă sursă comună de poluare a aerului din interior. Mătreața poate fi găsită în blana, pielea și saliva animalelor și este produsă de majoritatea animalelor cu blană. Când părul de animale de companie este eliberat în aer, poate fi inhalat și poate provoca diverse probleme respiratorii, inclusiv atacuri de astm, febra fânului și alte alergii.

Purificatoarele de aer

Un purificator de aer poate oferi protecție împotriva poluării aerului din interior, eliminând poluanții precum praful, polenul, sporii de mucegai și părul de animale de companie. De asemenea, pot elimina COV, monoxidul de carbon și alte substanțe chimice dăunătoare.

Pe wellnessist.ro găsiţi purificatoare şi ionizatoare de aer, cu ajutorul cărora puteţi obţine un aer interior curat şi vă menţineţi starea de sănătate nealterată.

0 Shares:
You May Also Like