Iata cele mai importante avantaje pe care le are alergatul pentru corp si minte.
Previne Alzheimer
Exista o imbunatatire a activitatii mentale, astfel incat veti preveni aparitia anumitor boli, cum ar fi Alzheimer.
Elibereaza endorfine
Cu siguranta ati auzit deja de celebrele endorfine numite si hormoni ai fericirii, nu? Alergator de mare este ceva ce ar trebui sa experienta.
Dupa o sedinta de antrenament percepem un efect foarte placut. Motivul este eliberarea de endorfine, care reduce perceptia durerii si produce un sentiment de bunastare cu tine insuti.
Creste gradul de concentrare
Alergarea va va ajuta sa cresteti gradul de concentrare si atentie asupra unei sarcini, deci se dovedeste a fi foarte avantajoasa pentru studenti.
Imbunatateste increderea in sine
In mod normal, alergatorii isi stabilesc obiective pe care le ating in timp.
Acest lucru creste increderea in ei insisi pe masura ce descopera ca, cu efort si daruire, orice este posibil.
Vei deveni mai sociabil
Alergarea iti ofera o oportunitate perfecta de a face noi prieteni.
Vei participa la evenimente si competitii in care vei intalni un numar mare de alergatori.
In plus, exista multe aplicatii care va permit sa va conectati cu oameni din intreaga lume care sunt, de asemenea, interesati de aceasta activitate.
Beneficii cardiovasculare
Un studiu amplu realizat pe 232.149 de participanti, publicat pe 4 noiembrie 2019 in British Journal of Sports Medicine (Z. Pedisic, N. Shrestha, Kovalchik Set), a observat o reducere cu 30% a riscului de a muri din cauze cardiovasculare in randul participantilor care au alergat in mod regulat, chiar daca au facut acest lucru timp de mai putin de 50 de minute pe saptamana.
Alergarea activeaza si intareste sistemul cardiovascular. Cu cat alergi mai mult, cu atat beneficiile sunt mai mari.
Daca indraznesti sa te antrenezi intr-un grup, coechipierii tai vor deveni un sprijin fundamental.
De ce ai nevoie pentru a incepe sa alergi?
Daca dupa ce ati descoperit toate beneficiile alergarii, ati decis sa incepeti sa alergati, va oferim cateva sfaturi de baza de care ar trebui sa tineti cont:
- Incepe prin a face jogging pe iarba.
- Alege pantofi specificipentru aceasta activitate si imbracaminte respirabila.
- Stabiliti o serie de obiective pe termen scurt. Desigur, alege obiective fezabile; in caz contrar, te vei simti frustrat.
- Hidrateaza-te corect si mananca o dieta echilibrata.
- Fiti atenti la munca de forta.
- Intinde-te intotdeauna dupa fiecare sesiune, o puteti face si in timpul zilelor de odihna.
- Nu uita sa te incalzesti!
- In mod ideal, ar trebui sa mergi la un profesionist care iti va oferi un plan de formareadaptat situatiei tale.
Concluzie
Alergarea este o activitate care produce mari beneficii organismului nostru atat fizic, cat si mental.
Datorita alergarii, ne putem imbunatati sistemul imunitar, ne putem simti mai agili si mai tineri, ne putem creste stima de sine, putem elibera stresul, ne putem mentine greutatea ideala, putem preveni un numar mare de boli etc.
Daca doriti sa incepeti sa practicati aceasta activitate, exista anumiti factori de care trebuie sa tineti cont pentru a evita aparitia leziunilor si pentru a efectua o practica sportiva mai sigura.
Acum, ca stii ce poate face alergarea pentru tine, indraznesti sa faci parte din comunitatea de alergare? Inscrie-te la competitii sportive!
Cursele traditionale va cer sa fiti acolo in ziua pe care o desemneaza. Dar ce se intampla daca ai un conflict de program? Intotdeauna exista o nunta la care sa participe sau un membru al familiei care are nevoie de ajutor pentru a se muta. Cu o cursa virtuala, tu alegi ziua. Nu simt asta azi? Poate maine! TU alegi cea mai buna zi.
Cursele traditionale va cer sa alergati pe calea desemnata de ei. Dar daca nu este deosebit de pitoresc? Sau ce se intampla daca este mult de urcat si nu esti sigur ca poti face fata? Cu o cursa virtuala, alegeti calea. Fa-o in cartierul tau sau alege un parc local. Depinde de tine.
O cursa virtuala va permite sa alegeti distanta cu care va simtiti cel mai confortabil. Poate ca tocmai te apuci de alergare si 5K pare intimidant. Sau poate ai alergat cateva curse lungi si esti gata sa treci la nivel pana la 10K sau chiar un semimaraton. Cursele virtuale va permit sa alegeti distanta potrivita pentru situatia dvs.
Urasti alergatul? De fapt, este foarte bine. Esti binevenit sa mergi pe jos, sa alergi, sa faci drumetii, cu bicicleta, sa inoti etc.
Daca ai alergat vreodata o cursa traditionala, uneori, poate simti ca te judeca alti oameni. (Sunt aplecat? Imi misc prea tare picioarele?) Cand alergi la o cursa virtuala, te concentrezi doar pe a face tot posibilul, fara sa-ti faci griji ca Jerry the Jock este iritat ca trebuie sa te ocoleasca sau ca cineva sa uita ciudat la tine.